Ponovo se sluša Metalikin hit iz 1986. godine, a sve zbog Netfliksove serije VIDEO

Finale četvrte sezone Netfliksove hit serije "Stranger Things" katapultiralo je još jedan muzički klasik nazad na vrhove top lista, baš kao što je to bilo prošlog meseca sa pesmom "Runnig Up That Hill" pevačice Kejit Buš.

Ponovo se sluša Metalikin hit iz 1986. godine, a sve zbog Netfliksove serije VIDEO
FOTO: Youtube / Screenshot

U završnoj epizodi ove sezone Edi Manson tokom pokušaja borbe protiv glavnog negativca sezone, demona po imenu Vekna, na krovu svira "Master Of Puppets", klasik legendarnog benda Metalika, u impresivnoj audiovizuelnoj sceni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na društvenim mrežama prozvana je jednom od najboljih scena u cijeloj seriji jer su mnogi gledaoci bili oduševljeni kada su vidjeli da je hevi metal dobio svojih 15 sekundi slave.

Kad je pesma objavljena 1986. godine na legendarnom istoimenom albumu, dostigla je 29. mesto na Bilbordovoj listi, a sada se zahvaljujući Netfliksovoj hit seriji nalazi na 26. mestu Spoty Fivetop 50 globalne liste.

"Master Of Puppets" objavljen je 24. februara 1986. i bio je prvi album koji je Metalika snimila nakon potpisivanja ugovora za veliku izdavačku kuću Electronic Records, a od tada je prodat u više od šest miliona primeraka u SAD. To je ujedno i poslednji album na kojem se pojavljuje basista Klif Barton, koji je kasnije te godine poginuo u nesreći autobusa na turneji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mnogi obožavaoci smatraju da je to najbolji album Metalike, što je i bend priznao odsviravši ga u cijelosti na evropskoj turneji 2006. godine. "Master Of Puppets" se 2016. godine našao među albumima koji su odabrani za uvođenje u Nacionalni registar snimaka Kongresne biblioteke.

Članovi benda vjerovatno će dobro zaraditi od uključivanja pesme u finale serije "Stranger Things". Naime, Kejt Buš je zaradila više od 2 miliona dolara u od početka emitovanja četvrte sezone Netfliksove serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA