Pripadnici ROSU upali u Štrpce, blokirali opštinu i pretresali školu

Više od 30 pripadnika specijalnih jedinica samoproglašenog Kosova - "Rosu" pod punom opremom upalo je rano jutros u Štrpce s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba, a na njihovoj meti našla se i Osnovna škola "Šarski odred" na Brezovici, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pripadnici ROSU upali u Štrpce, blokirali opštinu i pretresali školu

Specijalci "Rosu" su raspoređeni na više lokacija i blokirali čitavu opštinu Štrpce. Oni su upali i u objekat pošte u selu Drajkovce, a pretresali su i zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i računare, prenosi Glas.

Na meti "Rosu" je i zgrada TV "Herc" u Štrpcu, jedine koja emituje program na srpskom jeziku. Specijalci se penju i po banderama zgrade ove medijske kuće, odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina.

Iz Kancelrije ističu da su specijalci "Rosu" ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki vjerski praznik, s obzirom na to da je danas seoska slava Ivanjadan i vašar kada se okuplja veliki broj mještana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu.

"Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše. S kakvim opravdanjem specijalci `Rosu` upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu?", pitaju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako ukazuju, nema sumnje da je posrijedi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag, jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA