Mitrović: Gradonačelnikovi postupci štete gradu

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović rekao je da nisu istinite najnovije prozivke gradonačelnika LJubiše Petrovića na račun "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/, te naglasio da je iz ERS-a poručeno da niti su namjeravali, niti namjeravaju isključiti struju bijeljinskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija".

Mitrović: Gradonačelnikovi postupci štete gradu

"`Elektroprivreda Republike Srpske` već je saopštenjem naglasila da niti je namjeravala, niti namjerava isključiti struju bijeljinskom vodovodu, na čemu sam zahvalan. Umjesto toga ponovljen je poziv novoj upravi `Vodovoda i kanalizacije` da hitno reaguje i reprogramira dug kako bi smanjila dalji rast troškova", naveo je Mitrović u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mitrović kaže da sve češći, nepromišljeni ispadi Petrovića štete ugledu Bijeljine i ne predstavljaju odraz raspoloženja građana, već su isključiva propaganda gradonačelnika.

On je istakao da je menadžment "Elektroprivrede Republike Srpske" zauzeo i stav da neće biti poskupljenja električne energije za stanovništvo i održao urednu isporuke domaćinstvima i privredi, za šta zaslužuje pohvale.

"`Elektroprivreda` uspješno obavlja svoje zadatke, o čemu svjedoči i nedavna pohvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koju je uputio direktoru Luki Petroviću. Samo gradonačelnik Bijeljine, koji je očito `izgubio kompas` u ličnoj predizbornoj kampanji, daje drugačije izjave koje samo štete ugledu našeg grada", kaže Mitrovoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Preduzeće "Elektroprivreda Republike Srpske" saopštilo je juče da nije blokiralo račun preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina koje za utrošenu električnu energiju duguje 398.578 KM, niti je razmatralo tu mogućnost.

"Važno je napomenuti da je `Vodovodu i kanalizaciji` Bijeljina data mogućnost da dugovanja izmiri putem reprograma. Međutim, oni nisu iskoristili tu mogućnost i došlo je do nagomilavanja duga", navodi se u saopštenju i dodaje da ERS, uprkos krajnje neodgovornom ponašanju rukovodstva vodovoda, ali i njenog osnivača, nije razmatrala mogućnosti isključenja struje ovoj firmi jer bi zbog takve odluke ispaštali građani i privreda koji obaveze prema ovom preduzeću izmiruju redovno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA