Proslavljena slava hrama u Ugljevičkoj Obriježi

Hram Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi proslavio je danas krsnu slavu Ivanjdan.

Proslavljena slava hrama u Ugljevičkoj Obriježi

U okviru obilježavanja slave služena je liturgija, organizovana litija, ophod oko hrama i lomljenje slavskog kolača. U toku ophoda služen je parastos ispred Spomen-obilježja za 18 poginulih mještana u redovima Vojske Republike Srpske i šest žrtava rata koje se nalazi u porti hrama.

Protojerej-stavrofor Dragan Dragić poručio je u propovijedi da svi treba da se ugledaju Svetog Jovana Krstitelja koji je cijelog života istini težio i za istinu živio.

Starješina hrama, protonamjesnik Igor Šojić, naglasio je da ove godine hram proslavlja jubilej, 20 godina od osveštanja.

Među brojnim vjernicima hramovnoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je čestitao sveštenstu i parohijanima, ali i svima koji danas proslavljaju veliki praznik Ivanjdan.

"Svi treba da budemo na Hristovom putu ljubavi. Vjera nas je održala kroz vijekove", rekao je Perić, kome je nakon liturgije uručena zahvalnica za pomoć hramu.Perić je najavio dalju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i gradnji hramova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA