Izbrisali Hilari Klinton sa slike

Jedan list iz Bruklina je izbrisao američku državnu sekretarku Hilari Klinton i još jednu ženu sa fotografije na kojoj zajedno sa predsednikom Barakom Obamom i njegovim saradnicima gledaju prenos akcije u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden.

Izbrisali Hilari Klinton sa slike

Sada već čuvenu fotografiju iz Bele kuće, preneli su mnogi svetski mediji, a "Die Zeitung" (Vreme), novine haredskih Jevreja su je malo izmenile.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na slici u tim novinama se nalazi prazan prostor tamo gde je trebalo da se nalaze Klintonova i Odri Tomason, direktorka odeljenja za borbu protiv terorizma iz Saveta za nacionalnu bezbednost.

Haredski judaizam je konzervativni oblik ortodoksnog judaizma, pa novine haredskih Jevreja ne objavljuju slike žena zbog moralnih razloga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njih dve su jedine žene koje su pratile uživo prenos akcije, a Odri Tomason je nakon objavljivanja fotografije izazvala pažnju javnosti jer za nju do tada skoro niko nije čuo.

Hilari Klinton na slici drži šaku na ustima, što su mnogi protumačili kao zaprepašćenost prizorom, ali je državna sekretarka to demantovala i rekla da se zakašljala.

Osama bin Laden ubijen je drugog maja u Pakistanu u akciji američkih vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA