Policija spriječila tragediju: Otkriveno zašto je muškarac u Brčkom šetao trgom noseći pušku

  • BiH
  • 05. Aug 2022.

Četrdesetsedmogodišnji G.S. muškarac je koji je sinoć kroz Brčko šetao sa automatskom puškom. Policija je objavila detalje cjelokupnog događaja, kao i razloge ovakvog čina.

Policija spriječila tragediju: Otkriveno zašto je muškarac u Brčkom šetao trgom noseći pušku
FOTO: OTISAK.BA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta, njihovi službenici su sinoć oko 20 sati zaprimili više prijava da se u ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada nalazi nepoznata muška osoba koja je sa puškom u ruci ušla u ugostiteljski objekat i tražila određenu osobu. Nakon što je nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen – naveli su iz brčanske policije.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Kliks.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA