Nikola Krivokapić i Jelena Petrović podijelili svoja iskustva o životu u dijaspori

Dani dijaspore koje organizuje I-dijaspora i Grad Bijeljina počeli su sinoć u Muzeju Semberije gdje je upriličeno veče sa uspješnim, mladim ljudima iz dijaspore koji su prenijeli svoja životna i radna iskustva u zemljama u kojima trenutno borave i rade. Svoju priču sa Bijeljincima podijelio je Nikola Krivokapić, koji je govorio o temi "Uticaj putovanja kroz svijet na razvoj biznisa u BiH” i Jelena Petrović svjetska prvakinja u karateu i sportistkinja godine u Austriji.

Nikola Krivokapić i Jelena Petrović podijelili svoja iskustva o životu u dijaspori

Nikola Krivokapić rodom je iz Sarajeva. Osnovnu i srednju školu je završio u Brčkom, a studije u Bijeljini. Po zanimanju je preduzetnik, po obrazovanju profesor razredne nastave, a po opredjeljenju građanin svijeta. Master diplomu profesora razredne nastave stekao je kao najbolji student u generaciji, ali nije očajavao što posla nema. Iskoristio je odlično znanje engleskog jezika i odlučio da se otisne na daleka putovanja kako bi upoznao svijet. Da bi spojio ugodno i korisno logičan izbor bilo je zaposlenje u jednoj od najvećih aviokompanija u svijetu QatarAirways. Po završetku karijere u kompaniji QatarAirways, postaje preduzetnik i bavi se uvozom i prodajom drvenog didaktičkog materijala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jelena Petrović rođena je u Ugljeviku gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studije je završila u Bijeljini, a nastavila ih u  Beču. Po profesiji je profesorka razredne nastave, a njenu beskrajnu zaljubljenost u karate, potvrdile su brojne medalje i titular svjetske prvakinje u karateu. Jelena već deset godina živi i radi u Austriji. Svoj put do uspijeha i titulu svjetske prvakinje u karateu popločala mnogobrojnim medaljama, s tim u vezi njeno ime je u neraskidivoj vezi sa ovim sportom koji je postao sastavni dio njenog života. 

Prvu značajniju nagradu dobila je 1998. godine, dvije godine nakon što je počela trenirati i tek tada je postala svjesna koliko joj to dobro ide, kao i to da je ovaj sport njen životni poziv. Učestvovala je kao dijete u timu reprezentacije Republike Srpske, a danas ima pozive da učestvuje u reprezentacij Austrije. Osvojila je sve internacionalene turnire i to sa zlatnim odličjem. Poslednje priznanje primila je u Austirji za sportskinju 2022. godine. Majka je djevojčice, koja je isto tako zaljubljenik u sport – karate i osvojila je već neke medalje. Najdraža joj je medalja koje su zajedno osvojile u Austriji, ona u svojoj kategoriji, a ćerka u svojoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Večeras, drugo veče Dana dijaspore, u Muzeju Semberije u Bijeljini od 19 časova održaće se promocija knjige "47 pjesama o ljubavi, bolu i Bosni" Nikole Lere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA