Karakteristike koje su bitne kada se biraju dječji ruksaci za vrtić

Oprema potrebna za period kada vaše dijete ide u vrtić je laka priprema za sve što dolazi kasnije, a to je prvo predškolska, pa osnovna škola.

Karakteristike koje su bitne kada se biraju dječji ruksaci za vrtić

Istina je da samom djetetu neće trebati puno za rad i vrijeme provedeno u vrtiću, jer se većina toga svodi na jastučiće koji se nose u vrtiću, navlaku koja bi uvijek trebala biti uz njega za svaki slučaj, i maramice, vodu, neke određene potrepštine bez kojih dijete ne može funkcionirati. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

I sve to je spakovano gdje drugdje nego u ruksaku.

Dječiji ruksaci za vrtić dosta se razlikuju od svih ostalih, ruksaka koji se kasnije nose, prije svega po dizajnu, bojama, a potom i po karakteristikama. Ne uzimajte ovom prilikom svom detetu manji ruksak, pod izgovorom i misleći da to i nije toliko važno, jer su vrtićki ruksaci uvertira za sve što sledi, ali se određene karakteristike moraju „poštivati“ da bi se napravio najbolji izbor..

Veličina dječjeg ruksaka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Glavna zamka u koju upada većina roditelja je kupovina predškolskog ranca već u periodu kada dijete ide u vrtić. Važno je znati da dječiji ruksaci za vrtiće i predškolske ustanove nisu iste veličine, niti imaju iste mogućnosti, jer su vrtićki ruksaci manji i prilagođeniji vrtićkom uzrastu djeteta. Osim toga, veličina im je prilagođena za pakovanje potrepština koje nisu velike, dok su one za predškolce veće zbog činjenice da nose sveske i razne dodatke i opremu.

Veličina zahteva da bude prilagođena detetu, njegovoj visini, težini, kako ruksak ne bi stvarao ogroman teret tokom nošenja, zbog čega je veoma važna još jedna karakteristika koju treba da imaju vrtićki ruksaci, a to je bezbednost po zdravlje i razvoj djeteta.

Bezbednost po zdravlje

Od ključne je važnosti, kao što je već rečeno, da ruksak ne predstavlja dodatni teret koji bi djetetov razvoj poslao u pogrešnom smjeru. Ovo se vrlo lako izbjegne. Ruksaci za vrtić koji su prikladni imaju široke naramenice, položenu leđa, anatomsku podlogu, te dodatne trake koje se spajaju na grudima i donjem dijelu trbuha, koje pomažu da se sav teret ranca ravnomjerno rasporedi. Na taj način dijete se neće savijati ni naprijed ni nazad, niti savijati jedno rame, već će moći hodati uspravno i pravilno, što znači da kičma nema nepotrebno opterećenje koje ga sputava.

Pored toga, ruksaci za vrtić uvek treba da imaju tablicu ili određenu karticu na kojoj piše ime deteta. Zašto je ovo važno? U ovom uzrastu često se dešava da deca imaju iste ili slične ruksake, pa se na ovaj način izbegava zamena ruksaka i gubitak stvari uopšte.

Lako održavanje

Posljednja, ali ne i najmanje važna karakteristika koju je dobro da ruksaci za vrtić imaju je jednostavno održavanje. Birajte materijale koji se lako čiste, brzo se suše i općenito su otporni na vodu i mrlje. S obzirom da je riječ o djeci, malog uzrasta, česta su pojava prolijevanja i mrlja, pa će vam od velike važnosti biti činjenica da je ranac jednostavan za održavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA