Predviđeno da dionica Bijeljina-Rača bude u funkciji za dvije i po do tri godine (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na lokaciji pripremnih radova na izgradnji dionice auto-puta Bijeljina-Rača da je početak radova dobra vijest za sve i da je predviđeno da ova dionica od 20 kilometara bude u funkciji za dvije i po do tri godine.

Predviđeno da dionica Bijeljina-Rača bude u funkciji za dvije i po do tri godine (FOTO)

- Ovo je dobar dan za čitavu Republiku Srpsku, a posebno za ovaj kraj - rekao je Dodik koji je mjesto radova na putu "Ivice" prema Obarskoj posjetio sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem, ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojinom Mitrovićem i vršiocem dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Slobodanom Stanarevićem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodik je rekao da će u narednih mjesec do dva doći sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da zvanično otvore radove.

Prema njegovim riječima, ovi radovi finansiraju se sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Vjerujem da ćemo sa turskim partnerima naći način da nastavimo dalje prema Brčkom i da ćemo da riješimo probleme prolaska trase kroz distrikt Brčko, koja je ključna za integralni putni pravac - naglasio je Dodik.

On je naveo da je pedviđeno da za 36 mjeseci ovih 20 kilometara puta bude spojeno na most preko Save koji će biti izgrađen, kao i na trasu od mosta do Kuzmina i petlju koja će ovdje biti izgrađena.

Ćorić je izjavio da će izgradnja auto-puta na dionici Bijeljina-Rača, i dalje ka Beogradu, značiti novu perspektivu za Bijeljinu i Semberiju.

- Možemo da kažemo da danas otvaramo jednu veliku fabriku sa ogromnim brojem radnih mjesta, od čega će direktno i indirektno građani Bijeljine i Semberije moći da osjete dobrobit - rekao je Ćorić.

Mitrović je istakao da će ova dionica povezati Republiku Srpsku sa Srbijom, što je veoma značajno, te da se očekuje i da će izgradnja mosta na tom dijelu uskoro biti završena, kao i integrisani granični prelaz.

Stanarević je rekao da će ova dionica biti nešto kraća od 20 kilometara i da je jedna od bitnijih trasa na auto-putu od Beograda ka Banjaluci, odnosno Sarajevu.

- Rok za izgradnju dionice je tri godine, ali se nadam da će i prije biti završena - rekao je Stanarević i dodao da će na trasi biti izgrađeno 12 objekata, od kojih je najimpozantnija petlja Bijeljina koja će sva biti na stubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA