DNS, SAMARDŽIĆ: "Zemaljsko je za malena carstvo"

Parastos poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u Drugom svjetskom ratu obilježen je danas u Sandićima kod Brčkog.

DNS, SAMARDŽIĆ: "Zemaljsko je za malena carstvo"

Pomen je održan kod spomenika, na teritoriji mjesne zajednice Sandići, na kome je urezano više od 80 imena Div junaka ovog sela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Polaganju vijenaca i ovom molitvenom činu prisustvovali su mještani Sandića, predstavnici Boračke organizacije i srpskih političkih partija među kojima je bila i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko, u sastavu: Zagorka Burkanović, predsjednik, Borjana Popadić, potpredsjednik i Bojana Samardžić, potpredsjednik Organizacije žena.

"Dok stojimo pred našim Div junacima i mučenicima, pravo je mjesto i prilika da se zapitamo ko smo, šta smo, i kuda idemo. Naši junaci znali su da je zemaljsko za malena carstvo, a nebesko za dovijeka. Oni su dali svoje živote i utkali sebe u svaku stopu naše Republike Srpske. Ostavili su nama amanet da ne moramo mi ginuti, već da budemo mudri i pametni i izgradimo zemlju kojom će i oni, koji nas posmatraju sa nebesa, i naši potomci koji će tek doći, biti zadovoljni.", ističe Bojana Samardžić, potpredsjednik Organizacije žena DNS-a Odbora distrikta Brčko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA