Pudić, DNS: Blago tome ko dovijek živi

U organizaciji Udruženja Veterana „BORS-a“ Brčko danas je služen parastos poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u Buzekari kod Brčkog.

Pudić, DNS: Blago tome ko dovijek živi

Na spomeniku su uklesana imena osam poginulih boraca VRS, poginulih u otadžbinskom ratu od 92-95. godine. Pomen pomenutim borcima odaje se svake godine na praznik Svetog Pantelejmona (Sveti Pantelija) što je ujedno i slava ovog sela. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovom molitvenom činu prisustvovali su mnogi mještani sela, porodice i prijatelji poginulih, predstavnici Boračke organizacije i srpskih političkih partija, među kojima je bila i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko: Zagorka Burkanović, predsjednik, Tijana Pudić, potpredsjednik Organizacije mladih i Milorad Vidović, član.

"Naši borci koji su dali svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske, Vaskrsli su u Hrista. NJihovo djelo živjeće vječno. Veliki Njegoš kaže "Ako nemaš za šta umrijeti, nijesi se ni trebao rađati" naši heroji znali su za šta daju život. Pitam sebe i sve nas znamo li mi koliko je velika njihova žrtva, njihovo djelo i da li smo dostojni njihove slave i herojstva, koji su vječni.", poručuje Tijana Pudić, potpredsjednik Organizacije mladih DNS-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA