Potpisan okvirni sporazum o nabavci besplatnih udžbenika

Danas je potpisan Okvirni sporazum između Gradske uprave i predstavnika „Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva“.

Potpisan okvirni sporazum o nabavci besplatnih udžbenika

Gradonačelnik je sa ponosom istakao kako je ovo istorijski dan za naš grad i pozitivan epilog ranije započete priče o javnoj nabavci udžbenika za učenike od petog do devetog  razreda svih dvanaaest osnovnih škola u Bijeljini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Za ovu javnu nabavku Grad je izdvojio iznos od milion i tridesetšest hiljada konvertibilnih maraka, a ova stavka će se naći i u Nacrtu budžeta za sljedeću godinu, kako bi se obezbjedila kontinuirana podrška roditeljima.  U vrijeme ovakvih poskupljenja kakva imamo sada veliki je izazov obezbjediti svojoj porodici sve što joj je potrebno, zbog toga će se Grad i u narednom periodu truditi da podrži sve mjere sa pozitivnim pronatalitetnim efektima kao što je ova, jer je naš osnovni cilj više rađanja i ostanak i opstanak naših ljudi u Bijeljini, dodao je Gradonačelnik. Zavod će udžbenike dostaviti školama, a škole će dalje organizovati raspodjelu udžbenika za svoje učenike i o tome ih blagovremeno obavijestiti - izjavio je gradonačelnik Petrović.

Grad Bijeljina obezbijediće besplatne  udžbenike od petog do devetog razreda za sve učenike osnovnih škola sa područja Grada za školsku 2022/23 godinu. Ovim je obuhvaćeno oko 4 100 učenika iz 12 osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Po dobijanju tačnih podataka o broju udžbenika od strane škola, biće potpisani pojedinačni ugovori.  Isporuka će se vršiti po školama, a Grad Bijeljina je dužan dostaviti spisak svih škola sa adresama, te imenovati Komisiju zaduženu za primopredaju udžbenika u kojoj će biti dva člana ispred Gradske uprave i jedan član kao predstavnik škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA