Luburu i Roguljića sumnjiče za učešće u krijumčarenju ljudi

Visokorangirani inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske Nedeljko Lubura (47) i Bojan Roguljić (42) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Luburu i Roguljića sumnjiče za učešće u krijumčarenju ljudi
FOTO: D. Pozderović

-Lubura je osumnjičen da je, koristeći svoj službeni položaj pomagao osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela,  zloupotrebom položaja ili ovlaštenja – naveli su u Tužilaštvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa Evropolom.

-Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima – naveli su u Tužilaštv BiH po čijem su nalogu pripadnici MUP-a danas sproveli akciju u Trnu u Laktašima.

Nezvanično, akcija je nastavak istrage u kojoj je fokus dekodiranje informacija sa aplikacije Skaj, a što je iznjedrilo do sada veći broj hapšenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Lubura je dugogodišnji policijski službenik, koji je do sada obavljao brojne visoke funkcije, a do donašnjeg hapšenja radio je u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Srpske.

Prema informacijama sa terena, policija je od ranih jutarnjih časova pretresala motele „Jezero“ i „Bomi“ u Trnu kod Laktaša.

Oba motela su u vlasništvu banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, čiji je sin uhapšeni Bojan Roguljić.

Lubura i Roguljić pali zbog Crnogorca koji je u gepeku prošvercovan u BiH

Za sada nije poznato ko je tog Crnogorca prošvercao u BiH, ali se zna da je za njim tragao Interpol zbog pokušaja ubistva.

Sagovornici "Nezavisnih novina" potvrdili su nam da je ovaj slučaj otkriven raspakivanjem famozne aplikacije Sky.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH su saopštili da su Lubura i Roguljić uhapšeni zbog sumnje da z organizovani kriminal, odnosno zbog krijumčarenja ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA