Iračka glumica tuži „Ekonomist“ jer su koristili fotografiju nje u tekstu o gojaznosti

Iračka glumica Enas Taleb tuži list „Ekonomist“ zato što su koristili fotografiju nje da bi ilustrovali članak o tome da su arapske žene „deblje“ od muškaraca. Takođe tvrdi i da je fotografija „fotošopirana“.

Iračka glumica tuži „Ekonomist“ jer su koristili fotografiju nje u tekstu o gojaznosti

Dobro poznata glumica i voditeljka tok-šoua rekla je da je već pokrenula tužbu protiv britanskog lista, iz kojeg nisu želeli da daju komentar. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Članak „Zašto su žene deblje od muškaraca u arapskom svetu“, objavljen krajem jula, koristio je fotografiju Talebove od pre devet meseci na Međunarodnom festivalu „Vavilon“ u Iraku.

U njemu se navodi da siromaštvo i društvene restrikciju koje drže žene u kućama su među razlozima zašto su arapske žene gojaznije od muškaraca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodatni razlog, navodi se u članku, može biti kulturološki, odnosno da muškarci u arapskom svetu vide „obline“ kao privlačne.

„Iračani često citiraju Enas Taleb, glumicu sa obimnim oblinama (na slici) kao ideal lepote“, piše u članku.

Glumica je okarakterisala članak kao „uvredu za Arapkinje i posebno Iračanke“ i upitala uredništvo lista „zašto se interesuju za gojazne žene u arapskom svetu, a ne u Evropi ili SAD“.

Magazinu Nju lajns takođe je rekla da je zdrava i srećna svojim izgledom.

„To mi je najvažnije“, navela je glumica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA