U subotu 7. Ulična trka Ugljevik: Tradicionalni sportski spektakl

U subotu će se u Ugljeviku održati tradicionalna atletska ulična trka, sportski spektakl koji iz godine u godinu privlači sve više elitnih trkača i rekreativaca, ali i domaćih Ugljevičana, koji će se i ove godine boriti u posebnoj kategoriji za nagrade.

U subotu 7. Ulična trka Ugljevik: Tradicionalni sportski spektakl

Organizator trke je Škola sporta Mali šampioni iz Ugljevika koju vodi trkač, maratonac, državni ultramaratonski rekorder i Ironman, Mladen Stevanović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mladen je u trku utkao sva svoja iskustva sa mnogo brojnih sportskih događaja na kojima se takmičio, kao i ljubav prema ovom sportu, pa je zahvaljujući tome Ugljevik dobio trku na koju svi rado dolaze.

- Svake godine se trudimo da atletsku uličnu trku podignemo za jednu ljestvicu više. Organizaciono konstantno radimo na unapređenju kvaliteta trke, nagradama i kompletnom događaju. Iz godine u godinu trka je postala lijepa tradicija kojom se Ugljevik ponosi, kaže Mladen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 I ove godine će se trkači takmičiti na dvije distance – 5 i 10km, a događaj otvaraju dječije trke na 100m (3, 4, 5 godina), 200m (6, 7, 8 godina) i 400m (9, 10 godina) koje kreću u 19,00h i za koje je prijava besplatna, a biće otvorena na dan trke od 10,00 do 15,00h.

Start ulične trke na 5 i 10km je u 19:30h, a nakon toga biće organizovano noćno kupanje za takmičare i posjetioce.

Robne nagrade i pobjednički pehar biće dodijeljeni na trci na 5km za najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji, a novčane nagrade i pobjednički pehar za najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji u trci na 10km. Obezbjeđene su i robne nagrade i pobjednički pehar za najbržeg Ugljevičanina i najbržu Ugljevičanku na 5K i 10K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA