Građani vaučere čuvaju za septembar i oktobar

Građani Republike Srpske najviše su zainteresovani da turističke vaučere za smještajne i hotelske kapacitete u gradu Banjaluka iskoriste u septembru i oktobru, rečeno je u Banjalučkoj turističkoj organizaciji.

Građani vaučere čuvaju za septembar i oktobar

Iz ove organizacije su podsjetili da je slična situacija bila i prošle godine, jer građani tokom ljetnih mjeseci idu na more, tako da nema velikog interesa za potrošnju vaučera u Banjaluci. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Tek smo u septembru i oktobru zabilježili da je između 28 i 35 smještajnih i hotelskih kapaciteta ušlo u sistem vaučera – istakli su iz Turističke organizacije Banjaluka.

Vodeći se iskustvom iz prošle godine, trenutno se radi na tome da Banjaluka, kroz mnogobrojne promocije, postane jedna od glavnih destinacija kada je u pitanju potrošnja turističkih vaučera, dodali su iz Turističke organizacije.

Iz ove organizacije su napomenuli da treba obratiti pažnju i na kriterijume koje je propisalo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, a koji se odnose na pravo učešća na javnom pozivu za ugostitelje i turističke agencije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Banjaluci je u prvih mjesec dana realizacije projekta, koji je počeo 1. jula, iskorišten samo jedan turistički vaučer, rečeno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Iz Ministarstva su podsjetili da je korisnik vaučera svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja – noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA