Savo Milošević je novi trener Partizana, Stolica i zvanično smenjen

Crno-beli se vraćaju na početak leta, kada je Savo bio prvi izbor, a onda je donesena pogrešna odluka i napravljena kobna greška, piše Telegraf.

Savo Milošević je novi trener Partizana, Stolica i zvanično smenjen
FOTO: Marko Jovanović

Zvanično: Ilija Stolica više nije trener Partizana, pošto su se čelnici crno-belih ovoga jutra i zvanično rastali sa njim posle sastanka u prostorijama kluba iz Humske. Kako je Telegraf sinoć i najavio, novi trener biće dobro poznato ime - Savo Milošević, koji će biti imenovan u toku današnjeg dana i imaće zadatak da u što kraćem roku pokuša da vrati ekipu iz dubioze u koju je zapala pod vođstvo sada već bišeg šefa struke i njegovog stručnog štaba. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ilija Stolia se još sinoć oprostio od igrača, a jutros nije vodio trening, već je otišao na sastanak, gde mu je i zvanično uručen otkaz.

Javna je tajna da je Savo Milošević zapravo bio prvo rešenje sportskog sektora posle odlaska Aleksandra Stanojevića i sa njim je tada obavljen i razgovor, ali je potom došlo do veleobrta kada se pravo niotkuda u vrhu liste kandidata, na insistiranje predsednika Milorada Vučelića, pojavio Ilija Stolica.

Počelo je trodnevno "komešanje" u vrhu kluba, lliev je isprva insistirao da to bude Milošević, Vučelić je, pak, smatrao da je red da se ispoštuje i njegova volja, tim pre što je Stolica bio njegov kanditat od 2017. godine na ovamo, od odlaska Marka Nikolića, posle osvajanja duple krune, ispostaviće se, poslednje koju navijači pamte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iliev je na kraju otišao na višesatni sastanak sa Stolicom, popustio pod pritiskom i "pričom u oblandi", napravio grešku, zbog koje takođe snosi odgovornost, jer nije ostao dosledan sebi i svom izboru, zbog čega sada tri ceo klub.

Jer, nikada se u Partizanu nije dešavalo, sem u eri Dragana Đurića kada je u Humskoj vladalo opšte rasulo na svim nivoima kojim je lično on dirigovao (a sada se po nalogu onih koji ga "drže u fioci" javlja sporadično da soli pamet kao zeka iz šešira), da rukovodeći kadar odlučuje o stručnim pitanjima. Čak i kada su crno-bele predvodili najuticajniji čelnici poput Žarka Zečevića i tadašnjeg sportskog direktora Nenada Bjekovića, koji su sjajno funkcionisali, ali se nikada nisu mešali u poslove jedan drugome.

Tako se na kraju ipak došlo do Sava Miloševića, legende crno-belih, koji se i u proleće 2019. godine iznenada prihvatio trenerskog posla, pošto je pre toga radio pri UEFA, ali je za kratko vreme očajno stanje u Partizanu potpuno preokrenuo u "plus".

Prvenstveno selekcijom tima, u kojoj je odabrao i prava rešenja, ali i vratio u život zapostavljene, iskusne igrače, potom pružanjem prilike mladim fudbalerima poput Filipa stevanovića i Strahinje Pavlovića, od kojih su kasnije crno-beli zaradili skoro 20.000.000 evra. Iznad svega, Partizan je igrao atraktivno, napadački, lepo za oko i pružao sjajne partije, posebno u Lige Evrope, gde je i kroz kvalifikacije i u grupama ostavio odličan utisak i podigao vrednost i tima i kluba.

Pred legendom kluba je težak zadatak, ima malo vremena da posle ispadanja od AEK-a vrati tim u kolosek i pokuša da spase šta se spasti može, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi, gde će crno-beli imati još jednu priliku da makar obezbede takmičenje u Ligi konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA