Miljanović: Uhapšeni u akciji u Bijeljini počinili 46 krivičnih djela

Istraga protiv uhapšenih u akciji "Polisa" na području Bijeljine, među kojima su ljekar i policijska službenica, pokazala je da su pronalazili učesnike saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetu i nagovorili ta lica da prijave da imaju zdravstvena oštećenja i da su ugroženi, rekla je danas portparol MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanović: Uhapšeni u akciji u Bijeljini počinili 46 krivičnih djela
FOTO: Bijeljina danas

Miljanovićeva je rekla novinarima da su zatim radili specijalistički pregled koji bi to potvrdio, pa su se na osnovu falsifikovanih ljekarskih nalaza ova lica obraćala osiguravajućim društvima i naplaćivali određene novčane iznose kao odštetu.

Ona je podsjetila da su u jučerašnjoj akciji "Polisa" uhapšena lica čiji su inicijali S.B, S.P, S.V. i A.P. zbog sumnje da su tokom ove godine, u sastavu kriminalne organizacije, počinili 46 krivičnih djela na štetu osiguravajućih društava u BiH i Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASAMiljanovićeva je rekla da će policijska službenica biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg i disciplinskog postupka.

Uhapšena lica se sumnjiče da su počinila krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelima neovlašteno korištenje ličnih podataka, prevara i falsifikovanje isprave.Miljanovićeva je navela da su akciju sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina u okviru koje su izvršena ova hapšenja i pretreseno je nekoliko lokacija na području Bijeljine pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA