Zvijezda 09: Sudijska lakrdija u režiji sudije Butulije i pomoćnika Maksimovića

Da li je jučerašnja utakmica 2. kola m:tel Prve Lige RS između FK Zvijezda 09 i FK Kozara jasan pokazatelj šta FK Zvijezda 09 može očekivati u daljem prvenstvu od strane službenih lica i sudijske organizacije FSRS!, pitaju se u FK Zvijezda 09. Oni ističu da su odluke glavnog sudije Danka Butulije i pomoćnika Bojana Maksimovića i Slaviše Gligoria direktno uticale na konačan ishod susreta.

Zvijezda 09: Sudijska lakrdija u režiji sudije Butulije i pomoćnika Maksimovića

- U 94. minuti susreta glavni sudija utakmice Danko Butulija na signalizaciju pomoćnog sudije Bojana Maksimovića, je dosudio nepostojeći penal u korist gostujuće ekipe i na taj način direktno doprineo krajnjem rezultatu utakmice, što javnost može jasno vidjeti na snimku kojeg objavljujemo. Takođe, neposredno prije nego što je glavni sudija dosudio nepostojeći penal, Butulija je propustio dosuditi očigledan prekršaj u korist FK Zvijezda 09 iako je bio dobro pozicioniran te donio odluku koja je protivna pravilima fudbalske igre, navode u klubu iz Etno sela "Stanišići".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U klubu se pitaju sa li je poruka od strane službenih lica i sudijske organizacije FSRS već u 2. kolu, da FK Zvijezda 09 ne može biti kandidat za PL BiH, iako ima sve preduslove da bude jedan od najstabilnijih i najorganizovanijih klubova u regionu.

- Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika FSRS, FK Zvijezda 09 obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije. Pozivamo FSRS i sudijsku organizaciju da hitno pokrene postupak protiv navedenih službenih lica te iste najstrožije sankcioniše i time upute jasnu poruku ostalim sudijama da svoj dobro plaćeni posao obavljaju u skladu sa pravilima fudbalske igre. FK Zvijezda 09 će nastavljati argumentovano i uz dokaze obavještavati sportsku javnost u BiH o svim neregularnostima, poručili su iz kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA