"Dijete (11) kritično, vozaču amputirana noga" Ministar zdravlja Bugarske saopštio najnovije detalje o stanju povređenih u nesreći

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je u bolnicu u Staroj Zagori, gdje su smještena djeca iz Srbije povrijeđena u teškom udesu autobusa.

"Dijete (11) kritično, vozaču amputirana noga" Ministar zdravlja Bugarske saopštio najnovije detalje o stanju povređenih u nesreći
FOTO: BG VOICE/FACEBOOK/SCREENSHOT

Autobus, koji je prevozio 38 osoba iz Srbije, imao je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo na bok u jarku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Jedno dijete je u kritičnijem stanju, trenutno se rade mjere reanimacije, ali je hemodinamski, pokazateljima stabilno. Tokom noći će biti praćena situacija i biće urađena transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra – rekao je ministar.

Dijete ima 11 godina i zadobilo je 3 preloma karlice i kuka.

– Dijete je pri svijesti, sada sam razgovarao sa njim. Ne mogu da kažem da postoji 100 odsto opasnost po njegov život, ali njegovo stanje je kritično – dodao je Medžidijev.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, još jedno dijete je smješteno na odeljenje intenzivne njege na posmatranje.

– Ostala djeca su u relativno dobrom stanju i u kontaktu su. Oni imaju između 9 i 15 godina saopštio je i ministar zdravlja.

Vozač autobusa je u teškom stanju. Jedna noga mu je morala biti amputirana, dodaje ministar, piše Nova.

Neka od djece povrijeđene u teškoj nesreći već su otpuštena i prevezeni su u hotel u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA