Putnica iz autobusu koji je sletio u Bugarskoj tvrdi da vozač nije zaspao

Osmoro djece i četvoro odraslih povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio djecu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

Putnica iz autobusu koji je sletio u Bugarskoj tvrdi da vozač nije zaspao
FOTO: ИДИЯ ДЕЛИРАДЕВА, FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

Jedna od srpskih putnica Ivana Rajčić dala je izjavu za bugarske medije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Da, brzo smo stali, brzo smo stali, nismo se nekako vukli. Nisam primjetila nešto drugačije da smo išli nego kada smo dolazili. Nisam primjetila da smo išli nešto brže nego što drugi idu auto – putem – kazala je putnica.

Na pitanje novinara bugarskih medija da li je vozač autobusa možda zaspao, ona je odgovorila negativno.

– Nije sigurno zaspao zato što smo mi malo prije udesa pravili pauzu, nije sigurno – ponovila je Ivana Rajčić i dodala da su svi sada dobro, da su se potresli zbog djece, ali da je najvažnije da su svi zdravi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjećamo, među povrijeđenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA