BARO DROM - Prvi put u Bijeljini Festival romske kulture, tradicije i jezika

BARO DROM (prev. DUG PUT) je festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana, jer slavi i promoviše romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas o dugom putu koji su Romi prošli i kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju.

BARO DROM - Prvi put u Bijeljini Festival romske kulture, tradicije i jezika

Festival će se održati 25.08. i 26.08.2022. godine u Bijeljini na platou Centra za kulturu Semberija kako bi iz prve ruke doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

BARO DROM  kombinuje kvalitetne sadržaje koji promovišu romsku kulturu, tradiciju i jezik, te će u toku dva dana festivala posjetioci imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupima SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, da učestvuju u radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. Hedina Tahirović -Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija.

Pored ovog sadržaja u toku trajanja festivala posjetioci će moći posjetiti i dvije izložbe „Znameniti Romi svijeta“ u galeriji Centra za kulturu „ Semberija“ i „Romi narod vatre i slobode“ u Muzeju „Semberija“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI