Funkcije Dorićeve pod lupom tužioca

Predmet koji se odnosi na imenovanje Andree Dorić, a koja je, po sopstvenom priznanju, uz podršku partije došla na funkciju izvršne direktorice "Puteva Republike Srpske" i članice UO Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), pod lupom je Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Funkcije Dorićeve pod lupom tužioca

"Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu, koji će preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti", rečeno je "Nezavisnim novinama" iz ovog tužilaštva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjetimo, ovo tužilaštvo je 11. avgusta zaprimilo prijavu Milka Grmuše, odbornika u banjalučkom parlamentu, koju je podnio protiv nepoznatog lica, a zbog više krivičnih djela, uključujući i povredu prava pri zapošljavanju.

Sudeći po Grmušinim riječima, slučajem "Dorić", zbog kojeg je ogorčena javnost, baviće se i Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH.

"Institucija ombudsmana za ljudska prava će pokrenuti tri predmeta radi ispitivanja nezakonitih imenovanja u javnom sektoru. Konkretno, riječ je o predmetima koji će ići prema nadležnim tužilaštvima, JP 'Putevi Republike Srpske' i APIF-u u vezi s partijskim imenovanjima u ovim subjektima", naveo je Grmuša nakon sastanka s ombusmanom za ljudska prava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako je dodao, Institucija ombudsmana za ljudska prava će podržati aktivnosti koje je sa saradnicima pokrenuo u vezi sa svim nezakonitim imenovanjima u javnom sektoru.

"Institucija ombudsmana za ljudska prava će i sama pozvati sva nadležna tužilaštva na javni sastanak o ovoj temi. Zahvalan sam na brzoj reakciji ombudsmana za ljudska prava i nastaviću da pritišćem sve nadležne dok se žito ne odvoji od kukolja, a zakon ne bude iznad svega", naveo je Grmuša, dok iz Institucije ombudsmana za ljudska prava nismo uspjeli dobiti komentar.

Istovremeno, ostali smo uskraćeni i za komentar Dorićeve, koja je narodna poslanica, a nosi politički dres Socijalističke partije.

"Ne bih ja davala izjave povodom toga", rekla je Dorićeva za "Nezavisne novine".

Ona je, podsjetimo, nedavno izazvala bijes i ogorčenje javnosti, kada je pred televizijskom kamerom priznala kako je došla do dvije fotelje.

"Ja sam delegirana na mjesto izvršne direktorice u 'Putevima RS' ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga", navela je tada Dorićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA