Radnik stao na noge – krupnim koracima gazi dalje FOTO

U Bijeljini su danas predstavljena pojačanja Fudbalskog kluba „Radnik“ i najavljena akcija prodaje sezonskih ulaznica „Budi Radnik“, a Galerija Centra za kulturu bila je mala da primi sve one koji su došli da pruže podršku svom klubu na novom, izazovnom putu koji slijedi. Nova uprava je optimistična, iako je prije petnaestak dana preuzela ovaj klub u nimalo zavidnom stanju.

Radnik stao na noge – krupnim koracima gazi dalje FOTO

Mladen Žižović, član Upravnog odbora „Radnika“, rekao je da su redove bijeljinskih „plavih“ ove sezone pojačala i nova, ali i stara lica. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Naši novi igrači su Nikola Lakić, Nenad Rašević, Miloš Jokić, Brajan Ananias, Dejan Živković, Nenad Srećković, Bojan Burazor, LJubomir Kovačević, Milan Gavrić, Aleksandar Maksimović“, rekao je Žižović.

Žižović je rekao da je ponosan što je član ove porodice, koja ima veliku društvenu odgovornost, te izrazio uvjerenje da će novo rukovodstvo uspjeti u svom naumu – da „Radnik“ vrati u sam vrh BiH fudbala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„`Radnik` je potreban svima nama, on je brend! Sada kada je klub gotovo na koljenima najbitnija nam je podrška. Hvala svima što su došli da vratimo `Radnik` na staze stare slave!“, rekao je Žižović.

On je izrazio nadu da ovakav odziv ljubitelja „plavih“ neće biti samo danas, nego i tokom sezone – na stadionu.

„Da nam budete vjetar u leđa da se `Radnik` vrati na mjesto koje mu pripada – Premijer ligu“, rekao je Žižović okupljenima na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik „Radnika“ Nedeljko Ćorić pozdravio je okupljene i naglasio dda su ovo važni trenuci za bijeljinski „Radnik“.

„Junak je, možda, pao na koljena, ali tu smo da mu pomognemo da se uspravi i da podignute glave nastavi svoje pohode tamo gdje je stao. Uvjeravam vas danas da `Radnik` više nije na koljenima. Uspjeli smo da riješimo neke akutne finansijske probleme koje smo zatekli. Hvala svima za razumijevanje, volju i za vjeru u nas“, poručio je Ćorić.

Ćorić je naveo da je nova uprava u proteklih petnaestak dana, otkako je na ovom ozbiljnom zadatku, uspjela da obezbijedi određena finansijska sredstva i izmiri određene zatečene obaveze.

„Hvala svim sportskim radnicima koji su nam pomogli da oformimo ekipu. Bilo je teško dovesti ove momke, ali smo uspjeli! Nadam se da ćete već prvim dolaskom na stadion uspjeti da se i golim okom uvjerite u promjene. `Radnik` će biti domaćinska kuća i svi ćemo se tako odnositi prema njemu! Kako se odnosimo prema svom klubu, tako se odnosimo i prema komšijama i samom gradu“, rekao je Ćorić.

Ćorić je izrazio uvjerenje da je ovo dobra ideja u čijoj će uspješnoj realizaciji učestvovati svi zajedno.

Predsjednik je naglasio da je prvi cilj izdržati polusezonu, a onda kreirati realne planove za dalje.

„Krajnji cilj nam, svakako, nije Prva liga Republika Srpska. Ovaj klub i grad ne trebaju time da se zadovoljavaju“, kategoričan je Ćorić.

Ćorić je danas najavio i prodaju sezonskih ulaznica, čija kampanja simbolično nosi naziv „Budi Radnik“.

„Sezonsku kartu će moći da kupe svi zainteresovani – i pojedinci, ali i kolektivi. Očekujemo maksimalan odziv svih koji žele da pokaže dobru namjeru prema `Radniku`, a ja obećavam da će svaka KM završiti tamo gdje treba“, rekao je Ćorić.

On je najavio da će trošenje sredstava biti transparentno.

„Akcija će trajati do kraja septembra i očekujemo da ćemo tokom nje obezbijediti sredstva neophodna za funkcionisanje Kluba. Siguran sam da je ovo dobra prilika da sve one koji su rasli uz `Radnik` vratimo na tribine. Da to bude mjesto naših okupljanja – sa djecom, unucima“, rekao je Ćorić.

Ćorić je ujedno i prvi koji je kupio sezonsku ulaznicu.

Velibor Đurić, šef „Radnikovog“ stručnog štaba, pozvao je sugrađane da u srijedu, 17. avgusta, napune tribine gradskog stadiona i budu krila na kojima njihov tim u novom ruhu polijeće u borbu.

Prvu utakmicu trećeg kola lige „Radnik“ će odigrati protiv FK „LJubić“ iz Prnjavora, a meč počinje u 20.00 časova.

„Sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Igramo protiv ekipe koja ima priličan broj kvalitetnih igrača“, rekao je Đurić.

Đurić se osvrnuo na to da je „Radnik“ bio suočen sa mnogim problema.

„Na svu sreću to je iza nas. Neki novi momci su došli i želim da imaju kvalitetan odnos prema klubu i da daju svoj maksimum. Vjerujem da će i u srijedu biti tako“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA