Najskuplja pica na svijetu košta 12.000 dolara, evo od čega se priprema

Iako svi pica majstori širom svijeta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, jedan od njih stvorio je ekskluzivnu i egzotičnu picu koja je postala najskuplja na svijetu do sada.

Najskuplja pica na svijetu košta 12.000 dolara, evo od čega se priprema

Pica se zove "Louis XIII", a za nju ćete izdvojiti više od 12.000 dolara i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svijetu". Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svjetskih pica šefova, a "Louis XIII" sadrži neke od najrjeđih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Priprema je cijeli tim

Veličina pice je 20 centimetara. Cijeli tim priprema je na licu mjesta, a uključuje pica šefa (Renato Viola), someliera (specijalista za vina) i još jednog kuvara koji je pripremio sastojke prije sastavljanja pice.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i ukusima. Šef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mlijeka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno ubrana iz rijeke Murej.

Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje tijesta 72 sata unaprijed, potrebna je prethodna najava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA