Petrović podnosi krivične prijave protiv odgovornih u Banji Dvorovi

Na vanrednoj konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv rukovodstva Banje Dvorovi.

Petrović podnosi krivične prijave protiv odgovornih u Banji Dvorovi

Revizija poslovanja Banje Dvorovi od 2017- 2020. godine, pokazala je niz nezakonitosti od kojih se prva tiče izdavanja u zakup objekata i imovine Banje. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Druga nezakonitost odnosi se na nenamjensko trošenje kreditnih sredstava.

“Ustanovili smo da je izvršena promjena namjene kreditnih sredstava, pa nismo dobili zatvoreni bazen, nego je to bilo tako da odete kod direktora i dobijete pozajmicu kao da ste otišli u banku. Praktično je banja kreditirala i davala pozajmice od sredstava kredita čiji je žirant grad”, rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima pozajmice su davane preduzećima “Eko zaštita” Bijeljina, “LD” Bijeljina i drugima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Najviše novca otišlo je u ova dva preduzeća. Građani plaćaju kredit, a taj novac odlazi na račune privatnih firmi”, rekao je Petrović.

Uz to, prema njegovim riječima, prekršen je i Zakon o radu.

“Jedan radnik na primjer ima preko 500 sati na mjesečnom nivou. Ja ne znam kakvi su to radnici, to su supermeni”.

Petrović je istakao da su objekti izdavani bez licitacije, ali i po znatno nižim cijenama. Revizija je ustanovila i malverzacije sa javnim nabavkama.

“Mi podnosimo krivičnu prijavu protiv službenih i odgovornih lica u Banji. Da istražne radnje počnu, a mi ćemo nakon revizije krenuti u raspisivanje referenduma gdje ćemo pred mještane Dvorova izaći sa prijedlozima rješenja. Banja Dvorovi zaslužuje da bude Terme Dvorovi, da liječi hiljade pacijenata”, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA