Lazarević: Poljoprivrednicima iz Semberije predstavljen Program podrške Vlade Mađarske

Danas je u Bijeljini, u organizaciji Agrarnog fonda Bijeljina, održana prezentacija Fondacije za održiv razvoj "Progressus" koja će poljoprivrednicima u Republici Srpskoj davati subvenciju od 70% na mehanizaciju proizvedenu u Mađarskoj, minimum 2.500 evra, a maksimalno 25.000 evra po gazdinstvu.

Lazarević: Poljoprivrednicima iz Semberije predstavljen Program podrške Vlade Mađarske

Država Mađarska je za prvi krug pomoći poljoprivrednicima u Republici Srpskoj pripremila 28.000.000 evra. Konkurs za dobijanje subvencije će početi 01. septembra i trajaće do 15. oktobra tekuće godine, a rok za realizaciju odobrenih sredstava subvencije je 30. septembar 2023. godine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Interesovanje za prezentaciju je bilo na zavidnom nivou. Prisustvovalo je preko 150 poljoprivrednika i ovim je obavljen prvi krug upoznavanja sa radom Fondacije "Progressus". Ovakva Fondacija postoji u Srbiji već 6 godina i preko nje srpski poljoprivrednici uspješno zanavljaju mehanizaciju, rekao je Zlatan Lazarović, direktor Agrarnog fonda Bijeljina.

Lazarević je istakao nekoliko bitnih detalja vezanih za ovaj program kako bi poljoprivrednici iz Semberije imali što više informacija koje su njima od značaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Kancelarija Fondacije za održivi razvoj "Progressus" i kancelarija Predstavništva mađarskih proizvođača mehanizacije će od 01.09.2022. godine početi sa radom na adresi Jovana Dučića br. 9 (preko puta Saborne crkve na Ledincima), i tu će poljoprivrednici dobijati sve informacije o ovom programu. Stručnu pomoć za apliciranje će pružati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u svojoj kancelariji u Intergaj naselju i Agrarni fond Bijeljine od 01.09.2022. godine. Takođe ćemo raditi na razvijanju mreže stručne pomoći preko udruženja poljoprivrednika i zemljoradničkih zadruga", rekao je Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA