Zajednička poruka opozicionara: Složno protiv režima i rasprodaje Srpske

Nakon današnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu, kandidati za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, Mirko Šarović i Jelena Trivić, zajedno sa Nebojšom Vukanovićem i Branislavom Borenovićem, poručili su da su dogovorili dalje korake borbe za bolju Republiku Srpsku.

Zajednička poruka opozicionara: Složno protiv režima i rasprodaje Srpske
FOTO: SDS

Opozicione stranke će u narednom periodu organizovati protestne skupove u Zvorniku i Prijedoru, kako bi pokazali protivljenje politici aktuelne vlasti koja rasprodaje prirodne resurse Republike Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Takođe je potvrđeno jedinstvo političkih stranaka i podrška zajedničkim kandidatima za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

– Hvala Nebojši Vukanoviću na podršci meni i Jeleni Trivić, za nas je to veoma važno. Sada zajednički krećemo u predizborni proces i imamo zajedničke ciljeve, što ćemo pokazati kroz promociju naših politika. Mislim da su ove tri stranke dovoljno jake da ostvarimo pobjedu, kako za inokosne pozicije, tako i sve tri stranke kroz poslaničke mandate. Imamo odličnu atmosferu i apsolutno sam uvjeren da zajedno možemo da dostignemo sve naše ciljeve – rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić poručila je da su se na razgovoru okupili ljudi koji su do sada pokazali da žele da se izbore za suštinske promjene u Republici Srpskoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Mi smo eksponenti onoga što treba da bude pobjeda naroda, i ona nam treba ne za bilo koga lično, već za Republiku Srpsku bez korupcije, za Srpsku sa boljim zdravstvom, boljim obrazovanjem. Promjene kreću rušenjem ovog nesposobnog, korumpiranog, bahatog i nenarodnog režima. Dogovorili smo važne elemente te borbe i zadovoljna sam i optimistična da ćemo to i ostvariti – izjavila je Jelena Trivić. 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović poručio je da nikada neće napraviti nijedan potez koji ide u korist aktuelnoj vlasti, te da stoga ne dovodi u pitanje podršku kandidatima za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić.

– Nemamo više pravo na popravni, jer vidimo da je u toku rasprodaja Republike Srpske. Ako mafija oličena u režimu jednog čovjeka opstane na vlasti, Republika Srpska će nestati u naredne četiri godine. Imali smo razgovor na kome smo dogovorili saradnju nakon izbora i da neće biti milosti u demontaži nakaradnog sistema, jer narod od nas očekuje krupne i radikalne promjene – poručio je Vukanović.

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je su iskreni opozicionari spremni, odlučni i beskompromisni da u oktobru dođe do velike narodne pobjede.

– Nesporna je naša podrška i Jeleni Trivić i Mirku Šaroviću kao našim zajedničkim kandidatima, da 2. oktobra ostvarimo toliko važnu pobjedu za budućnost Republike Srpske. Nakon toga krećemo u obnovu Republike Srpske, kako ekonomski tako i demografski, ali i u oblasti vladavine prava, kako bi se izborili sa tom velikom pošasti koja hara Republikom Srpskom, a to je korupcija i nepotizam – istakao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA