Danas do 40 stepeni, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro, a danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano i vruće, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Očekuje se slab do umjeren vjetar, u većem dijelu zamlje, zapadni i jugozapadni. Očekivana dnevna temperatura biće od 34 do 40 stepeni Celzijusa.

Danas do 40 stepeni, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura zraka i UV indeksa za četvrtak. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo upozorenje izdaje se za područje cijele BiH 18. avgusta, u vremenu od 12 do 17 sati.

"Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom", istakli su iz Zavoda.

U petak će, prema prognozi biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37 stepeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvi dan vikenda, u subotu, očekuje se sunčano prije podne. Poslije podne doći će do porasta naoblake praćenog pljuskovima i grmljavinom. Očekivana jutarnja temperatura biće od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 °C.

U nedjelju će biti sunčano, a za poslije podne prognoziran je umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne koji može usloviti slabe lokalne pljuskove. Očekivana jutarnja temperatura biće od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 30, na jugu do 33 stepena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA