Usluge Dnevnog centra u Bijeljini koristi sve više maloljetnika

Usluge bijeljinskog Dnevnog centra za djecu u riziku, od početka rada ove ustanove 2017. godine, koristilo je 105 djece, a samo prošle godine njih 34, navodi se u informaciji koju će odbornici Skupštine grada razmatrati u srijedu, 24. avgusta.

Usluge Dnevnog centra u Bijeljini koristi sve više maloljetnika

Dva korisnika su srednjoškolske dobi, a ostali su osnovnoškolskog uzrasta.

Riječ je o djeci sa društveno neprihvatljivim ponašanjem sklonoj skitnji i bježanju, neposlušnoj i djeci ometenoj porodičnim prilikama, te mališanima iz razvedenih brakova.

Korisnici Centra su i djeca sa problemima u vaspitno-obrazovnom procesu, ona koja teško prate nastavni proces, bježe sa nastave, koja ne poštuju autoritet, koja imaju veliki broj neopravdanih izostanaka, djeca pod starateljstvom, mališani iz hraniteljskih porodica, oni sa problemima u adaptaciji na socijalnu sredinu i sa različitim problemima ličnosti.

Aktivnosti koje su se sprovodile u Dnevnom centru za djecu u riziku odvijale su se kroz podršku učenju za djecu koja imaju problem u savladavanju nastavnog plana i programa.

U Dnevnom centru organizovani su individualni i grupni radno-okupacioni tretmani sa djecom u riziku, odnosno edukativne aktivnosti koje podstiču razvoj novih znanja i vještina, prigodni kulturno-zabavni sadržaji u okviru dnevnog boravka, sportske aktivnosti i drugo.

Grupni rad u Dnevnom centru za djecu u riziku je organizovan u vidu radionica različitog tipa. Ove godine organizovane su 482 radionice, i to 181 kreativna, 149 radnookupacionih, 96 sportskih, 42 edukativne i 14 psiholoških, navodi se u informaciji.

Nastavljena je saradnja sa osnovnim školama sa područja grada, Gradskom upravom, te brojnim organizacijama, humanitarnim udruženjima i pojedincima radi podrške i pomoći deci iz vulnerabilnih kategorija. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA