Prioritet podsticaji poljoprivredi: Opština Ugljevik izdvojila 158.000 KM za agrar

U opštini Ugljevik danas je uručeno 65 rješenja o podsticaju poljoprivrednim proizvođačima za nabavku mehanizacije i sadni materijal za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 158.000 KM.

Prioritet podsticaji poljoprivredi: Opština Ugljevik izdvojila 158.000 KM za agrar

Šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić uručio je poljoprivrednicima rješenja i rekao da se za nabavku mehanizacije izdvojilo 152.000 KM a ostatak za sadni materijal. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jovičić je istakao da opština Ugljevik vidi prioritet podsticanju poljoprivredi.

-Vremena za poljoprivrednika su sve teža, visoki nameti, kao i nezaštićena proizvodnja su problemi sa kojima se suočavaju. Velika je važnost podsticaja poljoprivredi, to su ljudi od kojih zavise svi, oni proizvode hranu i zato smo im uvijek vjetar u leđa da bi imali mogućnost da se još bolje bave poljoprivrednom proizvodnjom-rekao je Jovičić.

Poljoprivrednik iz Donje Trnove Nebojša Mitrović zahvalio je rukovodstvu opštine Ugljevik na podršci i rekao da je dobio podsticaj za nabavku novog traktora u iznosu od 10.800 KM ili 30 odsto od cijene nove mehanizacije koje se podstiče iz lokalnog budžeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA