„Autoputevi RS“: Popust na elektronsku naplatu putarine

„Autoputevi Republike Srpske“ pokušaće popustima da poveća broj ljudi koji će koristiti elektronsku naplatu putarine. U naredna tri mjeseca TAG uređaj će biti jeftiniji za 50 odsto, a dopuna za elektronsku putarinu 20 odsto.

„Autoputevi RS“: Popust na elektronsku naplatu putarine
FOTO: Capital

Saglasnost na odluku „Autoputeva“ dala je Vlada RS, a trebalo bi da stupi na snagu početkom oktobra. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vršilac dužnosti direktora „Autoputeva RS“ Slobodan Stanarević rekao je za CAPITAL da će TAG u naredna tri mjeseca umjesto 40 KM koštati 20 maraka, dok će dopuna za elektronsku putarinu biti 20 odsto jeftinija.

“Cij je da što više građana pređe na TAG i da izbjegavamo gužve na naplatnim kućicama. Sljedeći korak koji planiramo je da se telefonom može dopunjavati tag, isto kao plaćanje parkinga“, kazao je Stanarević.

Iz ovog preduzeća, ipak, nema najava o korekciji cijena putarine za koju mnogi smatraju da je previsoka i što je glavni razlog zbog kojeg brojni građani, ali i prevoznici izbjegavaju autoputeve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slične akcije imaju i „Autoceste FBiH“ koje su takođe omogućile popust od 50 odsto na prodaju TAG uređaja čija cijena sada iznosi 19,50 KM, umjesto dosadašnjih 39 KM.

Tako su i za svaku dopunu korisničkog računa, omogućile bonus od 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA