„Autoputevi RS“: Popust na elektronsku naplatu putarine

„Autoputevi Republike Srpske“ pokušaće popustima da poveća broj ljudi koji će koristiti elektronsku naplatu putarine. U naredna tri mjeseca TAG uređaj će biti jeftiniji za 50 odsto, a dopuna za elektronsku putarinu 20 odsto.

„Autoputevi RS“: Popust na elektronsku naplatu putarine
FOTO: Capital

Saglasnost na odluku „Autoputeva“ dala je Vlada RS, a trebalo bi da stupi na snagu početkom oktobra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vršilac dužnosti direktora „Autoputeva RS“ Slobodan Stanarević rekao je za CAPITAL da će TAG u naredna tri mjeseca umjesto 40 KM koštati 20 maraka, dok će dopuna za elektronsku putarinu biti 20 odsto jeftinija.

“Cij je da što više građana pređe na TAG i da izbjegavamo gužve na naplatnim kućicama. Sljedeći korak koji planiramo je da se telefonom može dopunjavati tag, isto kao plaćanje parkinga“, kazao je Stanarević.

Iz ovog preduzeća, ipak, nema najava o korekciji cijena putarine za koju mnogi smatraju da je previsoka i što je glavni razlog zbog kojeg brojni građani, ali i prevoznici izbjegavaju autoputeve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slične akcije imaju i „Autoceste FBiH“ koje su takođe omogućile popust od 50 odsto na prodaju TAG uređaja čija cijena sada iznosi 19,50 KM, umjesto dosadašnjih 39 KM.

Tako su i za svaku dopunu korisničkog računa, omogućile bonus od 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA