Popustima krate red na naplatnim kućicama

Svi vozači u Srpskoj koji se od oktobra odluče za elektronsko plaćanje putarine moći će da TAG uređaj kupe po 50 odsto nižoj cijeni, a prilikom njegove dopune ostvariće popust od 20 odsto.

Popustima krate red na naplatnim kućicama

Vozači u Srpskoj trenutno koriste 21.479 TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine, a cilj je da taj broj bude puno veći, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz rampu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Od oktobra svi vozači koji žele da koriste uslugu elektronske naplate putarine i na taj način brže, sigurnije i jeftinije prolaze kroz naplatne stanice, TAG uređaj mogu da kupe po 50 odsto nižoj cijeni, odnosno za 20 KM. Osim toga, pri dopuni korisničkih računa ostvariće popust u iznosu od 20 odsto - kazali su “Glasu Srpske” u “Autoputevima RS”.

Podvukli su da je i Vlada RS dala saglasnost na uvođenje stimulativnog modela plaćanja putarine te naglasili da će navedeni popusti važiti 90 dana od dana objave odluke u “Službenom glasniku RS” ili do isteka zaliha uređaja za elektronsku naplatu putarine.

- Elektronska naplata putarine je brži i jednostavniji način naplate. Zbog toga stimulativnim modelom želimo podstaknuti što više vozača da odaberu ovaj vid plaćanja putarine, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz naplatne rampe - podvukli su u “Autoputevima”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vršilac dužnosti direktora “Autoputeva RS” Slobodan Stanarević rekao je da postoji mogućnost da ove pogodnosti budu na snazi i nakon tri mjeseca.

- Vidjećemo kakav će odziv biti. Na kraju sve zavisi od interesovanja vozača - rekao je “Glasu” Stanarević.

Podvukao je da trenutno vode pregovore sa “m:telom” da vozači ubuduće TAG uređaj dopunjavaju putem telefona.

- Vjerujem da ćemo tu mogućnost imati do Nove godine i da će vozači već iduće godine moći koristiti i tu opciju. Da bismo to postigli moraćemo mijenjati Zakon o javnim putevima, jer tamo je definisano da smo mi jedini ovlašćeni naplatilac putarine u Srpskoj. U ovom slučaju i mobilni operater bi naplaćivao putarinu te novac prebacivao nama - rekao je Stanarević i dodao da sve preuzimaju da bi smanjili gužve na naplatnim mjestima i bili što pristupniji vozačima.

Stanarević je naglasio i da za sada nema naznake za promjenu cijene putarine na autoputevima u Srpskoj.

Rekordni prihodi

U “Autoputevima RS” su kazali da je za osam mjeseci ove godine po osnovu naplate putarine prikupljeno više od 19,23 miliona maraka. Najviše novca prikupljeno je tokom avgusta i to 3,09 miliona maraka.

- Imamo rekordan prihod po osnovu naplate putarine - rekao je Slobodan Stanarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA