Desetine krivičnih prijava u Doboju: Optuženo više od 400 osoba zbog izborne krađe na lokalnim izborima

Nadležno tužilaštvo u Doboju podnijelo je zbog izbornih krađa u vrijeme lokalnih izbora, koji su održani prije dvije godine, na desetine krivičnih prijava protiv biračkih odbora i članova.

Desetine krivičnih prijava u Doboju: Optuženo više od 400 osoba zbog izborne krađe na lokalnim izborima
FOTO: PRAVDA ZA DOBOJ

Prema izvoru iz Tužilaštva radi se oko 420 lica sa područja Doboja koji se sumnjiče za izborne krađe u vrijeme lokalnih izbora, piše Srpskainfo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U prvih šest mjeseci ove godine Okružno javno tužilaštvo u Doboju je podiglo ukupno 41 optužnicu protiv 197 lica, a nadležni sud je potvrdio 37 optužnica protiv 177 lica.

Posljednjih mjeseci raste broj potvrđenih optužnica, a povećava se broj osoba protiv kojih je sud potvrdio optužnice zbog izbornih prevara.

Za izbrone prevare predviđene su i zatvorske kazne u trajanju do pet godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Potvrđena optužnica protiv pet članova biračkog odbora

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Pejić Branke, Ristić Branimira, Bukejlović Boška, Kiperović Milomira i Kiperović Boška, zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

"Optuženi se terete da su dana 15.11.2020.godine za vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboja, kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu broj 038B041 Suvo Polje, grad Doboj, dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora čime su počinili krivično djelo izborne prevare", navedeno je u optužnici objavljenoj na sajtu Tužilaštva u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA