Dan otvorenih vrata u bijeljinskoj bolnici - interesovanje veće od očekivanog

Više od 120 učenika devetih razreda iz šest osnovnih škola sa područja Bijeljine i Lopara danas je posjetilo bijeljinsku bolnicu i u pratnji medicinskog osoblja obišlo odjeljenja i službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dan otvorenih vrata u bijeljinskoj bolnici - interesovanje veće od očekivanog
FOTO: Srna

"Menadžment Bolnice `Sveti vračevi` smatra da nam u narednom periodu prijeti nedostatak zdravstvenih radnika i u dogovoru sa rukovodstvom škola organizovali smo `Dan otvorenih vrata` kako bi se što veći broj učenika završnih razreda upoznao o onome što mi radimo i eventualno upisao nešto iz zdravstvene struke u narednom periodu", izjavio je direktor Bolnice Zlatko Maksimović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da je obaveza menadžmenta da zajedno sa svim školama obezbijedi kvalitetan zdravstveni kadar, saopšteno je iz Bolnice.

Pomoćnik direktora bijeljinske bolnice Nemanja Janković kaže da je zadovoljan interesovanjem mladih za posao medicinskog radnika i da će se ovakve aktivnosti u Bolnici nastaviti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"U narednom periodu pružićemo priliku i ostalim školama na području regije Bijeljina da nas posjete. Djeci moramo pružiti pravu informaciju da bi im omogućili pravi izbor budućeg zanimanja", rekao je Janković.

Učenici nisu krili svoje zadovoljstvo današnjom posjetom bijeljinskoj bolnici, među njima je Meliha Hamzić iz Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini koja kaže da medicinsku nauku treba učiti i njegovati kao jezik kojim se govori.

NJena školska drugarica Irina Marković navodi da je privlači rad na dječijem odjeljenju i da je fascinirana viđenim tokom posjete bijeljinskoj bolnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA