Tribina koalicije u Novoj Janji: Izbori drugog oktobra su istorijski

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Miroslav Milovanoviće rekao je večeras u Novom naselju Janja da je drugi oktobar istorijski datum kada se građani Republike Srpske, Bijeljine i Nove Janje opredjeljuju između politike rezultata i politika obećanja.

Tribina koalicije u Novoj Janji: Izbori drugog oktobra su istorijski

Milovanović je na četvrtoj Koalicionoj tribini dvanaest partija i lista iz Semberije koje na ovim izborima podržavaju  Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH rekao kako je siguran da su građani svjesni da Mirko Šarović i Jelena Trivić ne mogu i ne smiju misliti svojom glavom, jer su pod direktnim uticajem ambasada koje ne žele dobro srpskom narodu većina TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Većina ovdje vas u ovom izbjegličkom naselju je devedesetih godina jednom napuštala svoja ognjišta. Mi iz Semberije nismo, iako su to činili neki od naših predaka. Vidite šta se danas dešava na Kosovu, kako ti ljudi u pod pritiscima napuštaju svoja imanja. To neko želi da napravi i u Republici Srpskoj i zato neke ambasade ne žele jake lidere kakvi su Milorad Dodik i Željka Cvijanović“ rekao je Milovanović naglašavajući da su Dodik i Cvijanovićeva dijelovi tima od kojih jedno u Banjaluci drugo u Sarajevu neće dozvoliti takav scenario.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Milovanović je izrazio uvjerenje da svi građani uviđaju šta se dešava na globalnom nivou i pozvao ih da prate neku drugu televiziju osim RTV BN koja promoviše da su prijatelji Srba oni koji nisu i da nisu oni koji jesu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Semberija Predrag Jović rekao je večeras u Novom naselju u Janji da su Milorad Dodik i Željka Cvijanović dobili podršku ruskog naroda i Putina za predstojeće izbore."Za razliku od njih, Trivićeva je dobila podršku zemalja koje su željele da srpski narod proglase genocidnim. Mislim da je ovim sve rečeno i da srpski narod mora dati podršku Željki i Dodiku jer samo oni mogu očuvati Republiku Srpsku", rekao je Jović.

On je dodao da nekim Srbima, čak i medijima, koji žele da omalovaže sastanak Dodika i Putina, to ne ide na čast jer je "Rusija mnogo učinila za srpski narod".Diko Cvijetinović, predsjednik Narodne partije Srpske je istakao da ova stranka i koalicija sa Prvom SDS i Uspješnom Srpskom bezrezervno podržavaju Milorada Dodika za predsjednika i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Smatramo da su oni u prethodnom periodu vodili odgovornu politiku , politiku koja je u interesu očuvanja Republike Srpske i njenih interesa i zato ih u punom kapacitetu podržavamo. Ne smijemo dozvoliti da bilo ko drugi 2. oktobra pobijedi, jer su drugi kandidati - kandidati bez stava koji provode politike stranih ambasada", rekao je Cvijetinović.

Predsjednik Reubličke stranke Srpske Mladen Petrović nastupa na listi SNSD-a na predstojećim izborima poručio je da su jedini čuvari identiteta Srpske i srpskog naroda Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kojima na izborima daje punu podršku."Država stalno i pomaže i podstiče građane, koji to moraju da znaju. Sigurno da građane u Srpskoj nije podržala ili neće podržati BiH, a znamo ko se bori za unitarnu BiH kada su u pitanju kandidati na ovim izborima", rekao je Petrović ponovivši poziv građanima da svoj glas daju Cvijanovićevoj i Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA