PETA poziva žene da uskrate seks muškarcima koji jedu meso

Vreme je da uskratite seksualne odnose muškarcima koji jedu meso. Budite odgovorne! Ovo je možda jedino rešenje da se spreči klimatska katastrofa – apeluju iz organizacije za zaštitu životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

PETA poziva žene da uskrate seks muškarcima koji jedu meso
FOTO: Depositphotos

„Svi ih poznajemo – muškarci iz predgrađa sa flašom piva u ruci, mašu hvataljkama i prevrđu kobasice na skupim plinskim roštiljima. Ovi majstori roštilja veruju da dokazuju svoju muškost sebi i svojim bližnjima zato što jedu meso, a u stvari ne samo da povređuju životinje, već nanose štetu i planeti“, stoji u saopštenju koje je objavila organizacija za zaštitu životinja PETA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Peti se pozivaju na naučna istraživalja i studiju koja je objavljena u časopisu PLOS ONE u kojoj stoji da muškarci znatno više doprinose klimatskoj katastrofi od žena, prvenstveno kroz konzumaciju mesa. Njihove navike u ishrani proizvode 41 odsto više gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

Muškarci bi morali da preuzmu odgovornost za svoje postupke sada kada je naučno dokazano da je njihov uticaj na klimu nesrazmerno veliki i trebalo bi da preduzmu odgovarajuće korake da to isprrave, tvrde u Peti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Najlakši, najzdraviji i najjednostavniji način da to uradite je da postanete vegan“, zaključuju u Peti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA