Ćorić: Omladinski pogon budućnost "Radnika"

Predsjednik FK „Radnik“ Nedeljko Ćorić istakao je danas da će ovaj klub postojati sve dok u njemu ima najmlađih.

Ćorić: Omladinski pogon budućnost "Radnika"

- Nova uprava je 29. jula, na čelu sa predsjednikom Nedeljkom Ćorićem preuzela klub i zatekla je niz problema, kako u igračkom kadru, tako i u infrastrukturnom i finasiskom. Zatečen je dug koji iznosi 3.161.203 KM. Od samog starta su se postavili jasni ciljevi i preduzele niz aktivnosti koje vode ka rješavanju ovih pomenutih problema. Uporedo smo bili prinuđeni da radimo na kreiranju tima, na infrastrukturi i da radimo na finansijskoj konsolidaciji kluba. Ono što se takođe od početka radi jeste i unapređenje omladinske škole kluba fudbala, počev od školica do juniorskog pogona. S tim u vezi danas je i organizovan današnji sastanak roditelja, trenera kluba i uprave. Roditelje smo upoznali dosadašnjim aktivnostima i onim koji će biti realizovani u narednom periodu, rekao je Vladimir Močević, sekretar u FK "Radnik". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik kluba Nedeljko Ćorić rekao je da je zahvalan roditeljima na strpljenju koju su imali u periodu kada je klub prolazio kroz težak period i na vjeri, lojalnosti i odanosti koju su pokazali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Akcenat upravljanja klubom u narednom periodu biće na omladinske selekcije. Klub će se razvijati na takav način da u prvom timu Radnika, bez obzira u kom on rangu takmičenja igra, mora da bude najmanje 6 igrača sa područja Semberije i šire regije. Mi smo imali situacije da u klubu ima 30 igrača i nijedan iz Bijeljine. Ja sam u klub došao da napravimo rezultat, a da bi smo to postigli za to se moramo založiti svi. Više nema stavljanja stvari ispod tepiha, o svim problemima moramo zajedno da razgovaramo, istakao je Ćorić u obraćanju roditeljima.

Ćorić je saopštio da je Igor Milošević danas imenovan za koordinatora omladinskih selekcija.

- Treneri će morati da rade puno. Neće biti više biti nikakve improvizacije. Samo onaj ko može da prati taj tempo će ostati. Ja očekujem da će se za godinu, godinu i po dana u Radnik dolaziti samo po preporuci. Naša filozofija je da u svakoj generaciji imamo 25-28 igrača i da se ne naplaćuju treninzi. Mi smo tu da uzmemo i radimo sa kvalitetom. Ovo nije moguće uraditi odmah, ali ovo je dugoročna, jasno definisana strategija, sa jasnim ciljevima i sa jasnim planom kako se dolazi do njega, istakao je Ćorić.

- Radnik će biti ubjedljivo najbolji i najjači klub ne samo u Semberiji nego i široj regiji, poručio je Ćorić.

On je napomenuo da je bitno da „Radnikova“ djeca budu uz svoj klub što više, te da dolaze i na utakmice prvog tima, da osjete energiju i stvaraju neraskidiva prijateljstva na treninzima i tribinama.

Novi koordinator omladinskih selekcija Igor Milošević izrazio je zadovoljstvo što je ponovo član „plave porodice“.

„Dolazeći na stadion prisjetio sam se vremena kada sam ja ovdje trenirao. Prvi pomoćni teren tada je bio šljaka i zemlja, bez trave ni u naznakama. Sanjali smo kada će tu da bude plastični teren. Hvala Bogu, danas imamo jako lijepe uslove za rad, pripremljena su dva terena. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama izdići rad omladinskog pogona na viši nivo“, rekao je Milošević.

Milošević je napomenuo da je omladinski pogon mjerilo sadašnjosti i budućnosti Kluba.

„Jako je bitna dobra komunikacija između trenera i roditelja, kao i trenera sa višim strukturama Kluba. Dobili smo uvjerenja da će infrastruktura biti i dodatno unapređena, a na proljeće, vjerovatno, i završeni reflektori, što će omogućiti da se radi u jednoj grupi, da dječaci ne budu podijeljeni na rad prije i poslije podne“, rekao je Milošević.

On je istakao da je ostvaren kontakt sa renomiranom kućom „Kerver koučing Srbija“, sa najprestižnijim metodom rada sa omladinskim pogonima.

„Od proljeća bismo trebali da radimo kurseve, odnosno kampove za djecu“, rekao je Milošević i napomenuo i saradnju sa Pedagoškim fakultetom u smislu testiranja razvoja dječaka na polugodišnjem i godišnjem nivou.

Milošević je napomenuo da će se raditi i na uniformisanosti na treninzima, prisustvu renomiranim turnirima poput „Zmajevog gnijezda“ u Sloveniji, „Stopama Save Miloševića“.

„Jako je bitna i saradnja sa školama fudbala iz Bijeljine, da `Radnik` postane magnet za kvalitet u omladinskom fudbalu. Proširićemo i skauting mrežu u regiji“, najavio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA