Putin potpisao: 10 godina robije za dezerterstvo

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je danas izmjene i dopune Krivičnog zakonika koji se odnosi na vojnu službu kojima je, između ostalog, predviđena kazna do deset godina zatvora za dezerterstvo ili neodazivanje na služenje vojnog roka.

Putin potpisao: 10 godina robije za dezerterstvo
FOTO: Tanjug/AP

Prema izmjenama i dopunama, uvodi se krivična odgovornost za dobrovoljnu predaju za šta je predviđena zatvorska kazna od tri do deset godina zatvora. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Za pljačku je predviđena zatvorska kazna u od šest do 15 godina. Za dezerterstvo ili neodazivanje vojnika na služenje vojnog roka prijeti zatvorska kazna do deset godina", navodi se u izmjenama, prenosi Srna.

Pooštrava se i odgovornost za neizvršenje vojne naredbe, pružanje otpora načelniku vojne službe, samovoljno napuštanje mjesta službe, izbjegavanje i kršenje pravila službe, gubitak vojne imovine.

Navedeni prekršaji, ukoliko su počinjeni "u vrijeme ratnog stanja, u uslovima oružanog sukoba ili za vrijeme trajanja borbenih dejstava" predstavljaju dodatne otežavajuće okolnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA