Episkopu Fotiju uručena povelja grada

Njegovom preosveštenstvu episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju danas je uručena Povelja grada Bijeljine na svečanoj sjednici lokalne skupštine održanoj povodom Dana grada.

Episkopu Fotiju uručena povelja grada

Vladika Fotije je u obraćanju naveo da je Bog pred ljude postavio uzvišeni ideal Hrista, bogočovjeka, dok moderni globalni svijet nameće ideal antihrista, antivrijednosti, kulturu grijeha i nezakonja koja prijeti da poruši sve tradicionalno, kako Srbima, tako svim narodima svijeta.

"Globalni svijet je stranputica koja vodi ka totalnoj svjetskoj diktaturi i tragičnom kraju istorije", rekao je episkop Fotije na svečanoj sjednici kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Episkop Fotije je pozvao ljude da ostanu pobornici života, istine, pravde, dobra, humanosti, mira i spasenja.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je u obraćanju istakao da je Bijeljina grad koji se intenzivno razvija, te naveo da će istorijski projekat izgradnje auto-puta ubrzati taj razvoj i doprinijeti boljem životu građana i zadržavanju stanovništva.

"Sve ćemo prilike iskoristiti ako budemo okupljeni i usmjereni na razvoj", ocijenio je Đurđević i dodao da je dodjela najznačajnijeg gradskog priznanja episkopu Fotiju svojevrsna poruka zajedništva, jer je SPC institucija koja sve u Srpskoj okuplja i vodi pravim putem.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović naglasio je važnost slobode za srpski narod kroz istoriju i poželio sugrađanima da ga u budućnosti krase i štite sloga i patritiotizam, društvena odgovornost i zdrava ekonomija.

Prije održavanja svečane sjednice Skupštine grada položeni su vijenci na centralni spomenik za više od hiljadu poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Semberije.

Vijence i cvijeće položile su delegacije gradske vlasti, ministri i poslanici, odbornici iz regije, kao i predstavnici boračkih organizacija, Ministarstva unutrašnjih poslova i Oružanih snaga.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA