Prikupljeno više od tone otpada u akciji "Kamo smeće"

Svjetski dan čišćenja obilježen je danas i u Bijeljini akcijom "Kamo smeće" u kojoj je prikupljeno više od tone otpada.

Prikupljeno više od tone otpada u akciji "Kamo smeće"

U akciji, u organizaciji Ekološkog udruženja "Ada" iz Bijeljine i pokreta "Lec du it BiH" /Let`s Do It/, učestvovali su i volonteri koji su juče i danas skupljali smeće u naseljima Pet jezera, Bukreš i u Amajlijama. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



U ovoj akciji učestvovalo je više od 40 volontera.

"Ponosna sam što Bijeljina već tri godine obilježava Svjetski dan čišćenja, čime se pridružuje ostalim gradovima u BiH koji sprovođenjem aktivnosti prikupljanja otpada žele na simboličan način da ukažu na značaj životne sredine. Najveći značaj za mene ima činjenica da sve veći broj naših sugrađana prepoznaje opasnost koju nosi zagađena životna sredina i želi da uzme učešća u rješavanju problema", istakla je koordinator akcije ispred pokreta "Lec du it" Helena Stojić.



Sprovođenje akcije pomogli su članovi Ekološkog udruženja "Ada" koji daju značajan doprinos svim ekološkim akcijama koje se sprovode u Bijeljini.

"Za dva dana akcije prikupili smo čak tonu otpada. Na terenu smo vršili klasifikaciju otpada i sortirali plastiku, staklo, limenke. Nailazili smo na animalni otpad, motorne gume, komade namještaja. Stanje koje smo zatekli govori nam da i dalje imamo velike probleme sa građanima koji ne odlažu otpad na deponije nego `siju` deponije po čitavoj Semberiji. Ovo su mali koraci ka zaštiti životne sredine ali su konstantni", rekao je predsjednik "Ade" Miroslav Vujanović.



"Let's Do It" u BiH je dio svjetskog pokreta u kojem učestvuje 168 zemalja i u kome je do sada učešće uzelo više od 35.000.000 volontera. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA