Poznato lice dijaspore Mara Kojadinović: Zavičaju se rado vraćam

Život van matice, koliko god bio sređen, nema toplinu i ljubav kao rodna gruda, srce uvijek vuče korijenima.

Poznato lice dijaspore Mara Kojadinović: Zavičaju se rado vraćam

Uspješna poslovna žena, Mara Kojadinović koja živi i radi u njemačkoj pokrajini Bavarskoj kaže da rado dolazi u zavičaj, rodnu Gradišku i Republiku Srpsku za koje ističe da su njene ljubavi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-U Gradišku dolazim često, tu sam odrasla, to je moja ljubav, moji korijeni, roditelji, prijatelji, najljepše uspomene. Svaki dolazak u Srpsku za mene je radost, ushićenje ali i napajanje energijom za dalji rad-rekla je Kojadinovićeva.

Ona se uspješno bavi poslom vezanim za modu, zastupnik je više brendova u tom dijelu Njemačke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-U modi, kao i u svemu u životu, najvažniji je stav. Kad radiš sa ljubavlju svaki posao uspjeh je blizu. Ljepota se nalazi u svemu što nas okružuje, samo treba otvoriti širom oči i upijati svijet oko sebe-navela je Kojadinovićeva.

Povremeno, popularna Maruša, kako je od milja zovu prijatelji, radi kao voditeljka na Televiziji srpske dijaspore u Minhenu.

-Mediji su u mom životu prisutni od rane mladosti, i to su bili moji prvi poslovni angažmani. Ukorijenjena je u meni ljubav prema toj profesiji. Sarađujem sa našim ljudima u Njemačkoj koji se bave ovim poslom, a to radim prevashodno iz hobija-rekla je Kojadinovićeva.

Kao portparol kompanije “Domatek”, često zajedno sa suprugom Miroslavom, koji je suvlasnik ovog poslovnog giganta, putuje po svijetu predstavljajući njemačku privredu ali i promoviše potencijale Republike Srpske.

-Na raznim svjetskim poslovnim skupovima, kao što su u Dubaiju, Rijadu, suprug Miroslav i ja, pored predstavljanja bavarskih kompanija, svima sa radošću pričamo o Republici Srpskoj i uvijek skrećemo pažnju na njenu ljepotu, potencijal za ulaganje, resurse, ali i naše ljude koji su najvažniji resurs-napominje Kojadinovićeva.

U Njemačku je otišla 2007. godine, brzo se adaptirala na drugačiji način života i stekla veliki krug prijatelja iz raznih zemalja, dokazala da je sposobna da se nosi sa životnim izazovima.

-Bavarci su divni ljudi, oni, ili te zavole ili ne, imala sam sreću pa su me zavoljeli. Sve naše njemačke prijatelje smo doveli u Srpsku, Gradišku, Lopare, Teslić i razna druga mjesta-rekla je Kojadinovićeva. Mara je zajedno sa suprugom Miroslavom poznata po humanitarnim aktivnostima.

-Humanost nema alternativu. Kao hrišćani i pravoslavci, Miroslav i ja znamo da je naše samo onoliko koliko drugima pružimo, a to jeste i smisao života, pomoći drugima, usrećiti nekoga, izmamiti mu osmijeh, širiti ljubav-zaključuje Kojadinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA