Pandurević Cvijanovićevoj: U Vašem mandatu propale su tri banke

Neko je predsjednicu Republike Srpske očito savjetovao da na stranačkim tribinama više priča i uljepšava priče o nekim rezultatima ove vlasti i time pokuša poboljšati loš rejting među biračima i zaostatak u odnosu na Mirka Šarovića, kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Pandurević Cvijanovićevoj: U Vašem mandatu propale su tri banke

“Gospođo Cvijanović, u Vašem mandatu su propale tri banke, propale su Robne rezerve. Ko je krivac što su propale stotine miliona narodnih para? Ko je kriv jer su propale kompanije ‘Nikola Tesla‘ i ‘Famland’, i pored ogromnih podsticaja i kredita iz IRB-a? Ako ste zaboravili, red je da Vas podsjetim na 150 afera koje su prije nekoliko godina objelodanile moje kolege iz opozicije“, navodi Pandurević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ističe da je tim aferama SNSD-ova vlast ojadila Republiku Srpsku za više od tri milijarde KM.

“Ali 2.oktobra doće kraj tome! Čim preuzmemo vlast, u NSRS ćemo donijeti zakon o nezastarijevanju svih krivičnih djela počinjenih zloupotrebom budžeta i drugih javnih sredstava”, navodi Pandurević i dodaje:

“Konstantnom pljačkom javnih resursa opustošili ste Republiku Srpsku, napravili od nje zemlju sa sve praznijim školskim i studentskim klupama, sa 200 000 hiljada mladih ljudi manje, a sada po mitinzima sebe predstavljate 'patriotom'?!”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pandurević, kaže da ako takvi žele da pričaju o patriotizmu, treba prvo da kažu kakva je uloga visokih funkcionera sadašnjeg SNSD u stvaranju Republike Srpske.

“Pošto ste bahato uzeli ekskluzivno pravo kadije koji sebe proglašava patriotama, a sve druge izdajnicima, kažite nam kakva je uloga funkcionera SNSD u stvaranju Republike Srpske i zašto je onaj iza čijih leđa izvirujete bio jedini poslanik koji je glasao za Vens-Ovenov plan, koji nije predviđao postojanje Republike Srpske”, pita Pandurević i dodaje:

“I za kraj nam kažite šta ste svom šefu Miloradu Dodiku rekli o čemu ste 9.12.2021. razgovarali sa Gabrijelom Eskobarom, a o čemu ste stvarno pričali sa ovim američkim diplomatom? Nakon svega, gospođo Cvijanović, valjda je i vama, kao i svima nama jasno je vaš odlazak i odlazak vaših saučesnika nužan i da jedino vaš odlazak daje prijeko potrebnu nadu za opstanak Republike Srpske.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA