Patrijarh Porfirije darivao krv: Pozvao i druge ljude da pomognu bližnjima

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbjeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.

Patrijarh Porfirije darivao krv: Pozvao i druge ljude da pomognu bližnjima
FOTO: Instagram / porfirije_patrijarh

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrijednosti humanog društva – napisao je patrijarh na “Instagramu”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

NJegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

– Neka Gospod podari isceljenje duše i tijela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a ljekarima i medicinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu – poručio je patrijarh Porfirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA