Šeranić: Novim zakonima proširena prava pacijenata

Prava pacijenata u Republici Srpskoj su proširena novim zakonskim rješenjima u oblasti zdravstvene zaštite i osiguranja, a zdravstvena zaštita podignuta na mnogo viši nivo, primjeren 21. vijeku, čime su postavljeni temelji za dalji razvoj i unapređenje domaćeg zdravstvenog sistema, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić: Novim zakonima proširena prava pacijenata

Šeranić je istakao da je sistem zdravstvene zaštite mnogo unaprijeđen, od elektronske zdravstvene knjižice, elektronskih recepata do integrisanog sistema. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Nastojali smo da usaglasimo Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju sa zakonima o zdravstvenoj zaštiti i medicinskoj dokumentaciji i evidencijama. Sve ove novine iznjedrio je partnerski odnos građana i institucija", rekao je Šeranić za "Glas Srpske".

Govoreći o ključnim promjenama koje donosi novi Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju, Šeranić je podsjetio da će oboljeli od malignih bolesti, kao i roditelji djece oboljele od tih bolesti, za vrijeme bolovanja primati platu u iznosu od 100 odsto.

Kada je riječ o pandemiji virusa korona, Šeranić je naveo da se ulazi u period godine kada nije neuobičajeno širenje respiratornih infekcija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Dok god je broj onih koji se zaraze i završe na bolničkom liječenju takav da ga je moguće kontrolisati, mjere u zajednici su ovakve kakve imamo u posljednje vrijeme. Imali smo povećanje broja zaraženih i oboljelih u prethodnih mjesec dana, ali to nije uslovilo način funkcionisanja zdravstvenih ustanova. Preporuka građanima je, kao i do sada, da se vakcinišu, pogotovo oni iz rizičnih grupa", rekao je Šeranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

16°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

131 cm

Promjena: -5cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI