Ministarstvo: Nismo nadležni za cijenu peleta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je danas da nije nadležno za regulisanje cijene drvnih prerađevina na tržištu, među kojima je i pelet, kao ni grijanja lokalnih zajednica.

Ministarstvo: Nismo nadležni za cijenu peleta

Iz Ministarstva odbacuju pokušaje banjalčukog gradskog menadžera Bojana Kresojevića koji, kako su naveli, konstantno želi uvući Ministarstvo u rješavanje ovih problema. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Cijena ogrevnog drveta za građane Banjaluke koji se griju putem preduzeća `Eko toplane`, kao i za sve druge građane Banjaluke i Republike Srpske, nije povećana zahvaljujući nastojanju Vlade Republike Srpske i ovog ministarstva da zaštiti interese građana i privrede", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da su nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jasno određene Zakonom o ministarstvima, te Zakonom o šumama, kada je riječ o segmentu šumarstva.

"Prema Zakonu o regulisanju cijena nemamo nadležnosti da regulišemo cijenu drvnih prerađevina, pa tako ni peleta, te su stoga pozivi na sastanke ovom ministarstvu na kojima bi se raspravljalo o tome, neozbiljni i govore o neinformisanosti gradskog menadžera", poručili su iz Ministarstva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz resornog ministarstva Kresojevića podsjećaju da je, zahvaljujući inicijativi ovog ministarstva i Vlade Republike Srpske, zabranjen izvoz peleta kako bi se zadovoljile potrebe domaćeg stanovništva.

"Pozivamo menadžera Grada Banjaluka da se bavi svojim poslom, jer je grijanje lokalnih zajednica, pa i Banjaluke, u njihovoj nadležnosti, baš kao i drugih gradova i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj", navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu smatraju da je riječ i o svjesnom dezinformisanju građana u jeku predizborne kampanje i pred sam početak sezone, te o pokušaju da problem grijanja grada skrenu na neko od ministarstava ili Vladu Republike Srpske i tako prikriju svoju neodgovornost što se ranije nije rješavalo pitanje grijanja grada, posebno građana koji se griju na pelet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI