Tradicija duga više od petnaest godina: Na hipodromu "Obrijež" održane galopske konjičke trke

Na hipodromu "Obrijež" juče su održane su tradicionalne galopske konjičke trke u organizaciji konjičkog kluba „Vranac“ iz Velike Obarske, a povodom Dana grada Bijeljina.

Tradicija duga više od petnaest godina: Na hipodromu "Obrijež" održane galopske konjičke trke
FOTO: G. Živanović/Bijeljina danas

U četiri galopska nadmetanja učestvovalo je trideset učesnika iz naše zemlje i okruženja.

Na programu su bile tri galopske i jedna trka u sulkama. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



- U prvoj trci na 500 metara, koja nosi naziv „Semberski ratar“, pobjedu je odnijelo grlo Mirna iz ergele „Dr Husić“ iz Bijeljine. Grlo Lenkoran iz Borika osvojilo je prvo mjesto u trci arapskih grla „Elvako metpro“ na 1.200 metara. U trci punokrvnih engleskih konja pod nazivom „Trka Grada Bijeljina“ na 1.500 metara, pobjedu je odnijelo grlo iz Sanskog Mosta, Night Moment, a u trci radnih konja u sulkama prvo mjesto osvojilo grlo Samanta, KK „Vranac“ iz Velike Obarske.

- Zadovoljni smo odzivom učesnika, ali je potrebno više ulaganja kako bi bila postignuta odgovarajuća infrastrukturna rješenja potrebna za kvalitetno provođenje ovakvog takmičenja. To se, prije svega, odnosi na tzv. spoljnu barijeru, koja bi spriječila izlazak konja sa staze, sudijski toranj, boksove za gostujuća grla konja i pješčanu stazu, dodali su organizatori galopske konjičke trke, koja se organaizuje više od petnaest godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA