Razgovor sa Slavenkom Ristićem: Kad nešto iskreno želite, pronaći ćete način da to i ostvarite

U Bijeljini je večeras održan razgovor sa uspješnim privrednikom, predsjednikom Upravnog odbora Tehničkog remonta Bratunac i vlasnikom preduzeća „Elvako MetPro“ Slavenkom Ristićem. Na izuzetno posjećenom događaju Ristić je sa građanima Semberije podijelio svoja životna iskustva o školovanju, poslovima koje je radio, privrednim poduhvatima i razlozima povrtaka u Bijeljinu i Republiku Srpsku.

Razgovor sa Slavenkom Ristićem: Kad nešto iskreno želite, pronaći ćete način da to i ostvarite

- U životu sam se vodio izrekom – „Kad želite nešto da uradite, tražite način. Kad nešto ne želite, tražite razlog.“ Srećan sam što sam se večeras sa ovim dragim ljudima prisjetio djetinjstva u Bijeljini, prvih pravih prijateljstava, bavljenja sportom, ali i daljeg životnog puta koji nije bio lak. Međutim, nikada nisam pristajao na prepreke i uvijek sam znao da za svaki problem mora postojati rješenje. Tako sam podigao iz pepela i TRB i „Elvako“, a što je najvažnije, dao sam ljudima primjer da mogu da žive u svojoj zemlji, od svoga rada – istakao je Ristić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naglasio da je najbolja potvrda tome da je izabrao ispravan put, današnje potpisivanje ugovora između bijeljinskog „Elvaka MetPro“ i državne italijanske kompanije „Terna“, koji je omogućio zapošljavanje novih 15 radnika.

- U srijedu u Bratuncu u TRB-u predstavljamo novo oklopno vozilo „Vihor“, o kojem već mjesecima pišu strani stručni časopisi, kao uostalom i o „Despotu“. Ipak, ništa od toga ne bih postigao da nisam vjerovao u naš najveći resurs – ljude, ali i oni u mene. Ako smo mogli da sa proizvodima iz Bratunca i Bijeljine postanemo poznati na svjetskom tržištu, onda je moguće i da Bijeljina ima auto-put, slobodnu zonu, još više razvijenu poljoprivredu. Promijenimo svijest, promijenićemo svijet – poručio je Ristić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da sve što radi, čini zbog budućnosti Republike Srpske i mladih ljudi koji treba da osnivaju porodice na svojim ognjištima.

Među više desetina mladih koji su imali priliku da upoznaju životni put ovog velikog humanitarca, privrednika i vizionara, bio je i Slaviša Stanimirović, diplomirani mašinski inženjer.

- Tokom studija, jedno vrijeme sam primao stipendiju Tehničkog remonta Bratunac, gdje sam odradio i pripravnički staž. Nakon fakulteta, dobio sam priliku da radim u TRB-u, gdje sam i danas zaposlen, na mjestu inženjera konstruktora – rekao je Stanimirović.

Inicijator „Razgovora sa Slavenkom Ristićem“, omladinac Bane Stajić, istakao je da će slične tematske večeri sa istaknutim privrednicima biti organizovane i u narednom periodu.

- Mladi žele da čuju pozitivne primjere, a mnogi će nakon večerašnjeg razgovora sigurno imati hrabrosti da pokušaju da realizuju neke od svojih ideja. Uvijek je inspirativno slušati ljude koji imaju tako veliko životno iskustvo, poput Slavenka Ristića – zaključio je Stajić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA