Šarović: Vlast se hvali viškom struje, a to znači da nemamo industriju

„Vlast je očito nešto pobrkala ili se dobro ne razumije u neke stvari kada se hvali viškom električne energije. Višak nastaje onda kada nemate fabrike i proizvodnju i takvog stanja jedne zemlje bi se svako normalan postidio“, poručio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović komentarišući izjavu Milorada Dodika koji je juče naglasio da smo mi jedina zemlja u regionu koja je izvoznik električne energije.

Šarović: Vlast se hvali viškom struje, a to znači da nemamo industriju
FOTO: sdsrs.com

„On se hvali time kao da je to dobra stvar ali očito da je pobrkao neke stvari ili se u to dobro ne razumije. Ako imate viška električne energije, onda treba da se zapitate zašto to imamo?! Pa do toga dolazi iz jednog jednostavnog razloga- zato  što nemamo dovoljno ekonomske aktivnosti i nema trošenja električne energije u fabrikama i pogonima jer ih i nemamo! U Republici Srpskoj se ne pale mašine, nemamo razvijenu industriju i to je jedini razlog zašto jedna zemlja, kao što je naša, ima višak električne energije. Da radi naša industrija, da rade naše fabrike, da se investira i ulaže onda bi i mi trošili više električne energije“, pojašnjava Šarović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On ističe da je potrošnja  električne energije sve manja i i da to nikako nije za pohvalu.

„Trenutno najviše troše domaćinstva i poneki mali pogoni i to je sve. Posljednjih godina sve manje i manje  i to je činjenica. Zbog toga prodajemo sve više struje ali nikako ne bi trebali da se hvalimo sa tim. Električna energija nije finalni proizvod da se izvozi i ona je isplativa samo ako je koriste industrijski subjekti u Republici Srpskoj“, dodaje Šarović.

„I pored male potrošnje i velikog viška struje nedavno smo imali apsurdni apel predsjednice Željke Cvijanović da građani štede i manje se griju kako bi Elektroprivreda RS mogla još više da izvozi?! Znači, samo se misli o punjenju budžeta i uzimanju novca za sebe, kao i u svim drugim slučajevima kada je ova vlast u pitanju a što vidimo i u ovom upornom sprečavanju ukidanja akciza i smanjenja cijena goriva. To je licemjerno i od vlasti i od predsjednice koja takvu politiku brani i takvoj nazadnoj politici ćemo vrlo brzo stati u kraj. Republika Srpska se od oktobra konačno okreće zdravoj, pametnoj politici prije svega usmjerenom na investiranje, pokretanje industrije i zadovoljavanje potreba Republike Srpske i njenih građana“, poručio je Šarović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA