Mijatović: Mlade zadržati u Srpskoj

Nosilac liste SPS iz Izborne jedinice šest Srđan Mijatović rekao je da su mladi jedna od značajnih tema programa ove stranke i da je neophodno zadržati ih u Republici Srpskoj kroz razvojne programe.

Mijatović: Mlade zadržati u Srpskoj
FOTO: Srna

Mijatović je na konferenciji za novinare u Bijeljini rekao da su mladi ključ opstanka Republike Srpske, te da im treba obezbijediti povoljnije stambene kredite, omogućiti kredite za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i obezbijediti da svako novorođeno dijete dobije 5.000 KM, odmah po rođenju, a u nerazvijenim opštinama 10.000 KM. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naglasio da je veoma važno studentima obezbijediti veće stipendije, te činiti sve na razvoju školstva i prestati sa školovanjem kadra koji uglavnom, kako je rekao, nikome nije potreban, te reformisati visoko školstvo i usaglasiti ga sa privrednim razvojem Republike Srpske.

"Neophodno je uvoditi strane kompanije, koristiti domaće resurse, a Republika Srpska je, pored bivših republika Jugoslavije, jedan od važnih prostora na koji dolaze strane kompanije. Da bismo u ovome uspjeli potrebno je da obezbijedimo sigurnost investiconog kapitala, pravnu sigurnost", naveo je Mijatović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA